5. Sınıf Öğrencilerimiz Bilge Kunduz İle Tanıştı

TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel Okulları, 2.Sınıf Öğrencileri “HEYBEM” Adlı Projeleri
7 Kasım 2018
Öğrencilerimiz LÖSEV İçin Çalıştı
9 Kasım 2018
7 Kasım 2018
Öğrencilerimiz LÖSEV İçin Çalıştı
9 Kasım 2018

Bu yıl okulumuzda 5. Sınıf öğrencilerimiz Bilge Kunduz ile tanıştı.
İki senedir katılımcısı olduğumuz Bilge Kunduz Etkinliğinin bu yılki düşünürleri 5. Sınıf öğrencilerimiz oldu.
Bilge Kunduz, bilgisayar bilimini ve bilgi işlemsel düşünmeyi her yaştan öğrenciye öğretmek amacı ile oluşturulmuş, bu konudaki farkındalıkları arttırırken eğlendirmeyi de önemseyen uluslararası bir etkinliktir. Bu etkinlik kapsamında, birçok ülke aynı dönemde öğrencilerin enformatik ile ilgili yetenekleri test eden çevrimiçi bir etkinlik düzenlenmektedir.
Etkinlikteki, kısa sorulara Bilge Kunduz görevleri denmektedir. Bu görevleri çözebilmek için öğrenciler bildiklerini gözden geçirmeli, hesaplama yapmalı, karar vermeli, neden-sonuç ilişkisi kurmalı, analitik düşünme ve problem çözme gibi üst düzey düşünme becerilerini kullanmalıdır.
Bilge Kunduz etkinliği, sadece genç öğrencilere değil, tüm insanlara ulaşmayı hedeflemektedir. Herkesin her türlü teknolojik cihaza sahip olduğu günümüzde, insanları enformatik konusunda bilinçlendirmek son derece önem teşkil etmektedir. Etkili teknoloji kullanımının yanı sıra bilimsel olarak insanların teknoloji deneyimlerini arttırmak TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel Okulları’nın en önemli hedeflerindendir.
#bilgekunduz