ATAM’IN Huzurundayım

TED Kdz.Ereğli Koleji 4. sınıfları olarak Başkentimiz Ankara’ya kültür ve tarih  gezisi düzenledik. Geziye 4/A ,4/B ve 4/C sınıfları öğrenci ve velilerimiz ile birlikte katıldık.
Gezimize, Ankara Göksupark ‘tan başladık. Sonra MTA Müzesine gidilerek Fen Bilimleri dersimizde işlemiş olduğumuz kayaçlar ,madenler ve fosilleri yerinde inceledik.
Dinazor , mamut kemikleri ve maketlerini gözlemledik. Atatürk Orman Çiftliği , Atatürk Evi, TBMM’ ni gezerek duygu dolu anlar yaşadık. Hamamönü  semtinde Mehmet Akif Ersoy Evi’ni ziyaret ettik.
Gezimizin en önemli durağı olan Anıtkabir’e gidilerek Ata’mızın huzuruna çıktık. Anıtkabir’de Kurtuluş Savaşı Müzesini gezdik. Öğrencilerimiz, müzede gördükleri canlandırmalar sayesinde bu vatanın kolay kazanılmadığını  daha iyi anladılar. Atatürk’ ün okuduğu kitaplar ve kitaplığı incelenerek Ulu Önderimiz’ in okuma sevgisini ve okumaya verdiği değeri ve hiçbir başarının kendiliğinden olamayacağını bir kez daha vurgulamış olduk.