Büyük Önder ATATÜRK’ü Sonsuzluğa Uğurladığımız 79. Yıldönümünde Özlemde Andık.

Arkadaşlık Konulu Veli Atölyemiz
8 Kasım 2017
Büyük Önderin Manevi Huzurunda… ÖZLEMLE
11 Kasım 2017
Arkadaşlık Konulu Veli Atölyemiz
8 Kasım 2017
Büyük Önderin Manevi Huzurunda… ÖZLEMLE
11 Kasım 2017

Bugün günlerden 10 Kasım! Kurtuluş Savaşı’nın önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, eşsiz devlet adamı Büyük Önder Atatürk’ü sonsuzluğa uğurladığımız günün 79. yıldönümünü O’nun manevi huzurunda TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel Okulu olarak saygıyla eğiliyoruz.

TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel Okulu öğrencileri Atalarının kasımpatı çiçekleriyle süslemiş oldukları anıtlarını selamlayarak okullarına girdiler.

Atasına saygı nöbeti tutan öğrencilerin yüreklerindeki minnet duygusu yüzlerinden okunuyordu.

3.sınıf öğrencilerimizin hazırladığı program 09.05 geçe, siren sesi ve okunan İstiklal Marşı ile başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Sosyal Bilgiler dersi öğretmeni Ülkü ATEŞ yaptı.

Tören sunucularının  “Güneş yeniden doğar, gün yeniden başlar Atam. Kahramanlar ölmezler, kalplerde yaşarlar. Ne yazsak ne yapsak azdır senin için. Bütün ulusun gönüller dolusu, kucaklar dolusu selamı var.” diyen 3.sınıf tören sunucuları 3.sınıfların hazırladığı minik yüreklerindeki Atatürk sevgisi ve özlemini dile getiren oratoryalarını sundular.

Programa müzik dersi öğretmenlerimizin eşliğinde hazırlanan marşlar damgasını vurdu. Marşlara hem sabah programı izleyen öğrenciler ve öğretmenler hem de öğlen velilerimiz için yapılan programda veliler eşlik etti.

Program öğrencilerimizin yaptığı efe dansıyla sona erdi.

Programı izleyen velilerimiz gözyaşlarını tutamadılar.  Veliler, Atatürk çocukları yetiştiren TED Kolejine teşekkürlerini ilettiler.

10 Kasım 1938’de hayata veda ederek aramızdan ayrılan Atatürk’ün bıraktığı “EN Büyük Eserim” dediği “Türkiye Cumhuriyeti” Türk milleti var oldukça sonsuza kadar yaşayacaktır.

Rahat uyu Atam, emanetin emanetimizdir.