Cumhuriyetimizin 94. Yılını Coşkuyla Kutladık

TED Kdz.Ereğli Koleji Özel İlkokulu, Cumhuriyet Bayramının 94. Yılını Büyük Bir Coşkuyla Kutluyor.
27 Ekim 2017
Cumhuriyetimizin 94. Yılında ATA’mızı Ziyaret Ettik
30 Ekim 2017
27 Ekim 2017
Cumhuriyetimizin 94. Yılında ATA’mızı Ziyaret Ettik
30 Ekim 2017

TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel İlköğretim Okulu olarak Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yazılan Kurtuluş Destanı’nın gururunu, heyecanını ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyetimizin ilanının 94. yıldönümünü adına yakışır bir şekilde, büyük bir coşkuyla kutladık.

Programımız, okul bandomuzun İstiklal Marşı’nı çalmasıyla başladı. Ardından 1. sınıflarımız ve anasınıflarımız cumhuriyetimizi anlatan şarkılar söylediler.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okulumuz Sosyal Bilgiler öğretmeni Ülkü Ateş yaptı.

Yine bu günü en güzel şekilde anlatan şiirler, 4. Sınıf öğrencilerimiz tarafından coşkulu bir biçimde söylendi.

“Cumhuriyet” konulu kısa film gösterisi bugünlerin ne kadar zor şartlarda kazanıldığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Program 7. sınıflarımızın “Cumhuriyet” oratoryosu ile devam etti. Oratoryonun ortasında öğrencilerimiz Kostak Ali ve Çakal Çökerten zeybek oyunuyla öğrencilerimize sürpriz yaptı. Yine 7. Sınıf öğrencilerimizin oluşturduğu koro ile söylenen şarkılara tüm öğretmen ve öğrencilerimiz yürekten eşlik ederek ayakta şarkılara eşlik ettiler.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyete, geleceğimizin en büyük güvencesi olan çocuklarımızın küçücük yüreklerinde büyük bir sevgiyle yaklaştığı ortaya saçtıkları ışıktan belli oluyordu.

Ezelden beri hür yaşamış ve hür yaşayacak olan Türk ulusunun karakteri olan cumhuriyet, insanca var olma yoludur. Aynı zamanda cumhuriyet Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yoludur.

Bugün, her yaşta genç olma günüdür. Bugün, cumhuriyet ışığıyla, geleceğimiz olan çocuklarımıza güvendiğimiz uygarlık meşalesini düşüncelerimizle yaktığımız gündür. Bugün ufukları değil ufukların ötesini hedeflediğimiz gündür. Bugün, Türk’ün yüzünün güldüğü kutlu gündür.

Hepimize kutlu olsun.