“Geleceğin Meslekleri TED’de”

TED Kdz. Ereğli Koleji Anasınıfı Öğrencilerimizle Laboratuvar Dersi
14 Şubat 2018
TED Kdz. Ereğli Koleji Ortaokulu 8. Sınıf Veli ve Öğrencilerimize Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirdik
17 Şubat 2018
TED Kdz. Ereğli Koleji Anasınıfı Öğrencilerimizle Laboratuvar Dersi
14 Şubat 2018
17 Şubat 2018

PDR Birimimizin katkıları ile Bilgi Üniversitesi Ankara Bölge Müdürü Ozan Budak, 14 Şubat 2018 tarihinde,

11. Ve 12.  Sınıf öğrencilerimize “GELECEĞİN MESLEKLERİ VE KARİYER”  konulu bir seminer verdi. Seminerde;

–          İş hayatı ve okul hayatından ne kadar farklı?

–          Meslek ve kariyer tanımı,

–          Kariyere giden dört bileşen,

–          Üniversite ve meslek tercihinde dikkat edilmesi gereken hususlar,

–          Geleceğin umut vadeden meslekleri,

–          İşe alım süreçlerinde yeni üniversite mezunu adaylarından iş dünyasının beklentileri nelerdir?

Konu başlıklarına değindi.  Bunun yanında sunum sırasında ve sonrasında öğrencilerimiz, gerek meslek tercihi ve önemi, gerekse üniversite tercihi konularında merak ettikleri hususları sorarak aydınlatıldılar.

Öğrencilerimize, Mesleki Rehberlik kapsamında gerçekleştirilen bu uygulamanın, doğru hedef belirleme konusunda yol gösterici olmasını amaçladık.