Mimar Sinan’ın Hayatı Eserleri ve Efsaneleri ile ilgili Bir Konferans Gerçekleştirildi.

TED Kdz.Ereğli Koleji Vakfı Özel Lisesi’nde , Türk mimarlık ve sanat tarihinde çok önemli yeri olan Mimar Sinan ve eserlerinin tanınması ve korunması için gerekli araştırma ve geliştirmeyi teşvik etmek amacıyla Mimar Sinan’ı Anma  ve Mimarlar Günü kapsamında Kdz.Ereğli Mimarlar Odası Başkanı Sayın Şerif Sertan Ocakcı okulumuzda Mimar Sinan’ın Hayatı, Eserleri ve Efsaneleri ile ilgili bir konferans gerçekleştirdi.

Mimar olmak isteyen öğrencilerimize Mimarlığın ince detaylarını ve tarihsel gelişimini ve Mimar Sinan’ın Türk ve Dünya Mimarlığına olan katkılarını anlattı . Konferans esnasında Mimar olmak isteyen öğrencilerimiz sunuma aktif olarak katılarak da Mimarlığın ilk adımlarını’da atmış oldular.

Konferans sonrası TED Kdz.Ereğli Koleji Vakfı Özel Okulları Genel Koordinatör’ü Sayın Ramazan Yıldırım Mimarlar odası Başkanı Şerif Sertan Ocakcı’ya günün anısına plaket takdiminde bulundular..