Genel Bilgiler

TED Kdz Ereğli Koleji okul öncesi eğitim programı, Türk Eğitim Derneği Okul Öncesi Eğitim Programı’nda belirtilen esaslara göre oluşturulmuş özgün bir programdır. Oyun merkezli etkinliklerde, öğrencinin aktif katılım ve yaşayarak öğrenme ilkeleri temel alınır.
Okul Öncesi Programımızın temel amacı; öğrencileri çok boyutlu yaşama hazırlarken, sürecin her aşamasında aktif olmalarını sağlamak, doğuştan getirdikleri merak, araştırma ve öğrenme isteklerine yanıt bulabilecekleri eğitim ortamları yaratmaktır.

Öğrenme merakı ve heyecanıyla doğan öğrencilerimizin heyecanına eşlik etmek, onu koruyarak ileriye taşımak ve öğrencilerimize öğrenmeyi sevdirmek en büyük önceliğimizdir.

Okul öncesi sınıflarımızda bir öğretmen ve bir yardımcı öğretmen görev alır.

Okul öncesi programımız dahilinde; İngilizce, Almanca, Beden Eğitimi, Bale, Laboratuvar, Görsel Sanatlar, Satranç, Müzik, Yoga etkinlikleri branş öğretmenleri tarafından yürütülür.

Okul Öncesi Aylık Eğitim Programımız, sürecimizi takip edebilmeleri için her ay düzenli olarak velilerimiz ile paylaşılır.

Okul Öncesi çocuklarınızın gelişim süreci, sınıf içi uyum ve davranışları sınıf öğretmenleri, branş öğretmenleri, rehber uzmanlarımız ve okul yönetimi tarafından takip edilir ve rutin olarak yapılan veli görüşmeleriyle sizlerle paylaşılır. Okul Öncesi programımız çocuğunuzun öğrenim sürecine, sizlerin de okul içinde ve okul dışında katkıda bulunabileceğiniz bir programdır.

ÖĞRENME SÜREÇLERİMİZ

Yaratıcı Düşünme Becerileri