TED Kdz.Ereğli Koleji 3. Sınıf Öğrencilerimizle Özgüven Geliştirmeye Yönelik Etkinliğimiz

TED Kdz.Ereğli Koleji , İlköğretim Öğrencilerimize Akran Zorbalığı ve Öfke Kontrolü Eğitimi Gerçekleştirdik.
15 Aralık 2017
TED Kdz.Ereğli Koleji Okul Öncesi Öğrencilerimiz Buddy Çalışması Gerçekleştirdiler.
15 Aralık 2017

Özgüven, kişinin kendisi olmaktan memnun olması ve bunun sonucunda kendisi ve çevresiyle barışık olma durumudur. Kendisine yönelik iyi duygular geliştiren özgüven sahibi bireylerin, kendilerinin sevilebilir, takdir edilebilir bireyler olduklarına dair öz inançları güçlüdür.  Tüm bu özellikleri kendinde barındıran özgüven sahibi insanlar, hayatları boyunca çıkan engeller karşısında yılmadan,  tehlikelerden korkmadan ilerlerler ve eylemlerinin sorumluluklarını yüklenmeye hazırdırlar. Henüz okul çağında bu becerilere sahip olan çocuklar hayatlarında başarılı ve kendini gerçekleştiren bireyler olmaya adaydırlar. TED Kdz. Ereğli Koleji olarak, öğrencilerimizi belirli bir bilgi potansiyeline ulaştırmanın yanı sıra çağdaş ve etik değerlere sahip özgüvenli bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz.

3. sınıf öğrencilerimizle gerçekleştirdiğimiz özgüven çalışmalarında kendilerine duydukları güvenle yapabileceklerine dikkat çekmeyi, yeni bir eyleme girişeceklerinde kendilerinde hangi yeterliliklerin bulunması gerektiği, kendilerinin ve arkadaşlarının başarılı oldukları konulara ilişkin farkındalıklarını arttırmayı hedefledik.

Katkılarından dolayı Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi’ne teşekkür ederiz.