TED Kdz.Ereğli Koleji Anasınıfı Öğrencilerimiz CUBETTO ile Kodlama Öğreniyor.

TED Kdz. Ereğli Koleji Ortaokulu 8. Sınıf Veli ve Öğrencilerimize Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirdik
17 Şubat 2018
TED Kdz.Ereğli Koleji 12. ve 11. Sınıfı Öğrencilerinden Meslek Tercihinde Akran Rehberliği
20 Şubat 2018
17 Şubat 2018
20 Şubat 2018

CUBETTO ile Kodlama Öğreniyoruz.

Kodlama çağımızın alfabesidir. Birçok ülkede okul öncesi dönemde başlayan kodlama eğitiminde en önemli şey, soyut kavramları somut hale dönüştürebilmektir.

Soyut kavramları somutlaştıran, öğrencilerimize “algoritmik düşünme becerisi” kazandırabilen Cubetto robotumuz, farklı görevler ve haritalar ile öğrencilerimize eğlenirken öğrenme keyfini yaşatmaktadır.

Çocuklar için eğlenceli ve heyecanlı olduğu kadar temellerinin erken yaşlarda atılması, çocukların kodlamayı daha kolay öğrenebilmelerini, anlayabilmelerini ve uygulayabilmelerini sağlamaktadır.

Okul öncesi dönem bilgisayar ve akıllı cihazların kullanımı konusunda oldukça hassas olduğumuz bir zaman dilimidir. Bu dönem içerisinde Unplugged (bilgisayarsız) uygulamalarla ve en doğru araçları kullanarak kodlama eğitimini gerçekleştirmek amacında olan okulumuz, Cubetto’yu fiziksel ortamda kodlama sağlaması, akıllı cihazlarla bir bağlantısı olmaması nedeniyle tercih etmiştir.