Ted Kdz. Ereğli Koleji Özel Lisesi 2018 Mezunlarını Coşkuyla Uğurladı

TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel Lisesi son sınıf öğrencilerini okul bahçesinde düzenlenen görkemli törenle yeni bir geleceğe uğurladı. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz’ın da katılımıyla gerçekleşen törende 73 öğrenci diploma aldı. Öğrenciler ve öğretmenlerin coşkulu alkışlar eşliğinde yerlerini almaları ile başlayan tören kimi zaman güldüren kimi zaman gözleri yaşartan anlara sahne oldu.

2017-2018 Mezuniyet Töreni, 11. sınıf öğrencisi Ekin Baran Turan’ın Chopin’in Op.64 No.2 adlı vals dinletisi ile başladı. Saygı duruşu ve 10.sınıf öğrencimiz Çağan Erdoğan’ın piyanosu eşliğinde ve müzik öğretmeni Nihan Çöklü yönetiminde İstiklal Marşı okunması ile devam etti. TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel Okulları Genel Koordinatörü Ramazan Yıldırım törenin açılış konuşmasında, TED Koleji’nin öğrencilerine birçok vasıf kattığını, genç mezunların da buradan edindikleri birikim ve eğitimle başarılı bir geleceğe yelken açacaklarına inandıklarını söyledi. Öğrenmenin, gelişen teknoloji çağında sürekli olduğuna ve kendini yenilemeye bağlı olduğunu belirtti. Lise Müdürü Aysel Türkekul yaptığı duygu yüklü konuşması öğrencilerin bir öğretmen için ifade ettiği anlama vurgu yaptı. Öğrencilerimiz için mutlu bir gelecek temennisinde bulundu. Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Avcı ise konuşmasında öğrencilerimizi ve ailelerini kutladı, onlara emek veren öğretmen ve yöneticilere de teşekkürlerini sundu. Mezun olan öğrencilerimize, öğretmenler adına duygularını dile getiren konuşmayı ise Matematik Öğretmeni Mustafa Çelik yaptı.

Öğrenciler adına konuşma yapan Sıla Sarıca, Kaan Tokay ve Batuhan Akın; arkadaşlarına, ailelerine ve öğretmenlerine teşekkürlerini sunarken hüznü ve mutluluğu bir arada yaşattılar.

2017-2018 Mezuniyet Töreni bayrak ve okul flaması devir teslim bölümünde 12. sınıf öğrencisi Alper Erkin Tuncer bayrağımızı, 11. sınıf öğrencisi Umut Doğan’a;  12. sınıf öğrencisi İzgi Doğa Uzun okul flamamızı, 11. sınıf öğrencisi İdil Balıkçıoğlu’na teslim etti.

Tören, derece alan öğrencilerin açıklanması ve ödüllerini almalarıyla devam etti. 2017-2018 öğretim yılı okul birincisi İrem Şimal Aker, ikincisi Leman Dönmez ve üçüncüsü de Vehbi Kutay Karakemik oldu. Okul birincisine ödülünü takdim eden Belediye Başkanı Hüseyin Uysal okumanın önemine vurgu yaptı ve bu törende bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Gururun yaşandığı bu anların ardından tüm öğrencilerimiz diplomalarını aldılar. TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı eski üyelerinden İrfan Erdem torunu İrfan Emre Erdem’e diplomasını verirken okulumuzun değerlerine bağlı gençler yetiştirdiğini görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Keplerin atılma seremonisine geçilmeden önce 6 çiftten oluşan 11.sınıf öğrencilerimiz vals gösterilerini sunmalarının ardından, keplerin atılması için geri sayım başladı.  Keplerini havaya atan öğrencilerimiz görsel bir şölen içerisinde duygusal anlar yaşarken aileleri ve öğretmenleri de bu anların gururunu yaşadı.

TED Kdz. Ereğli Koleji Özel Lisesi olarak tüm mezunlarımıza hayatlarının yeni döneminde sağlıklı, mutlu ve başarılı günler diliyoruz. Yolları açık, şansları bol olsun.