TED Kdz.Ereğli Koleji Özel Lisesi FLL Turnuvalarından “EN İYİ PROGRAMLAMA” Ödülüyle Döndü!

TED Kdz. Ereğli Koleji Eskrim Turnuvasından da Madalyalarla Döndü
12 Şubat 2018
TED Kdz. Ereğli Koleji Anasınıfı Öğrencilerimizle Laboratuvar Dersi
14 Şubat 2018
TED Kdz. Ereğli Koleji Eskrim Turnuvasından da Madalyalarla Döndü
12 Şubat 2018
TED Kdz. Ereğli Koleji Anasınıfı Öğrencilerimizle Laboratuvar Dersi
14 Şubat 2018

KODLAMADA TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ ÖZEL LİSESİ FARKI!

11.02.2018 tarihinde İstanbul Şehir Üniversitesi Dragos Kampüsünde gerçekleştirilen;

“Hidrodinamik: Suyun Yolculuğu” temalı Bilim Kahramanları Buluşuyor Derneği FIRST LEGO League 14. Sezon Turnuvaları’nda TED Kdz. Ereğli Koleji Özel Lisesi FLL Takımı AQUAMARINE  “EN İYİ PROGRAMLAMA” ödülüne layık görüldü.

Turnuvaya 28 özel okul ve 8 devlet okulu olmak üzere toplamda 36 takım katılmıştır. Turnuvada ödül alma kriteri, çalıştıkları her üç alan olan Proje, Özdeğerler ve Robotik bölümlerinin hepsinde dengeli ve başarılı olmalarıydı.

Özdeğerler, Robot ve Proje olmak üzere 3 farklı alanda jüri görüşmeleri gerçekleştiren AQUAMARINE takımımız, jüriler tarafından özel ilgi görmüştür. Ekibimiz ilk jüri görüşmelerinden sonra ödül alma kriterlerine uygun görülerek 2. Jüri görüşmelerine geçti ve ilgi odağı oldular.

AQUAMARINE  takımımız kazandığı “EN İYİ PROGRAMLAMA” ödülü FLL tarafından programı kaliteli, etkin, program sayesinde gerçekten otonom ve yön güdümü tutarlı takımı olduğu için en iyi programlama ödülüne layık görülmüştür.

Kriterlerde kastedilen amaca uygun programlama yapılması; tutarlı sonuçlar alıyor olması, programlamanın modüler, optimize, ve anlaşılır olması; robot hareketlerinin ve yaptıklarının kastedildiği gibi mekanik ve sensör geri beslemesiyle olması yani pilot müdahalesine ve zamanlamayla kontrole en az gereksinim duyulması kriterlerini yerine başarıyla getirmiştir.

Okulumuzda FLL kulübünün ilk defa açıldığı 2017-2018 eğitim öğretim yılındaki ilk turnuvalarında kazandıkları bu başarıdan dolayı AQUAMARINE FLL takımındaki emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenleri kutluyoruz.

Öğrencilerimiz; Akın ÖZAYDIN, Doğa SARCAN, Emir Alp ÇELİK, Işınsu GÖKMEN, Oğuzhan KOLAY

Ozan ÜNAL, Suel AKŞAHİN, Yağız Yusufefe YERDEŞ, Yiğit Ali KELEŞ, Zeynep İpek ÇELİK

Öğretmenlerimiz; Yeşim YAVUZ, Merve BÖLÜKBAŞI, Emine BUĞDAYCI