TED Kdz.Ereğli Koleji Vakfı Özel Lisesi 11. sınıf Öğrencilerimiz İstanbul Üniversiteleri Gezileri

TED Kdz.Ereğli Koleji Vakfı Özel İlkokulu  2.Sınıf Öğrencilerimiz 4007 TÜBİTAK ‘’ Karaelmas Bilim Ve Sanat Günleri” Etkinliğine Katıldılar
21 Mayıs 2018
TED Kdz.Ereğli Koleji Vakfı Özel Okullarında SAMSUN’a Çıkışın 99. Yılında Anlamlı Tören
22 Mayıs 2018
21 Mayıs 2018
22 Mayıs 2018

TED Kdz.Ereğli Koleji Vakfı Özel Lisesi PDR Birimi tarafından 11. sınıf öğrencilerimize yönelik İstanbul üniversitelerine gezi düzenlenmiştir.  Mesleki rehberlik kapsamında, öğrencilerimize üniversite ve bölümleri tanıması, üniversite sınavına hazırlık sürecinde öğrencilerimizin motivasyonlarının arttırılması ve meslek seçimlerine katkı sağlaması hedeflenmiştir, bu anlamda Boğaziçi Üniversitesi, İTÜ ve İstanbul Bilgi Üniversitesi ziyaret edilmiştir.

Boğaziçi Üniversitesi içerisinde kısa bir kampüs turundan sonra bilgilendirilme sunumu yapılarak üniversitenin özellikleri ve diğer üniversitelerden farkları açıklandı, öğrencilerimiz sorularını sorma fırsatı buldular. En çok dikkatimizi çeken durum; Boğaziçi işletme son sınıfta okuyan ve bize sunum yapan bir öğrencinin; “Bu okulda belirli bir çalışma disiplinine sahip öğrenciler okuyor.” cümlesini duymak oldu.

İstanbul Teknik Üniversitesi ziyaretimizde ise öncelikli olarak İTÜ ARI Teknokent ve Bilişim Şirketleri hakkında, Teknokent’te, Amerika’da da ofisi bulunan özel bir sigorta şirketinin Genel Müdürü olan Sayın Şule Şentürk’ten bilgi aldık. Öğrencilerimiz kendisine geleceğin iş hayatı hakkında sorularını iletme fırsatı buldular. Sonrasında otobüsümüzle İTÜ kampüs tanıtım turu gerçekleştirdik ve öğrenciler tarafında düzenlenen bilgilendirme sunumuna katıldık. Teknik Üniversitenin özellikleri ve farkları konulu sunumda mühendislik seçmek isteyen öğrencilerimiz sorularını sorarak aydınlanma fırsatı buldular.

Aynı zamanda İstanbul Bilgi Üniversitesi de ziyaret edilerek eşit-ağırlık puanıyla tercih yapacak öğrencilerimiz bölümler ve üniversite hakkında bilgi aldılar.

Öğrencilerimize yeni motivasyonlarıyla birlikte başarılar diler, okullarının kapılarını bize açan Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’ne; gezinin düzenlenmesi ve yürütülmesinde emeği geçen PDR Birimimiz olmak üzere gezide öğrencilerimize eşlik eden öğretmenlerimize; ayrıca program yoğunluğuna rağmen, bizi kırmayıp kısa da olsa bize bilgi ve tecrübelerini aktararak öğrencilerimizin iş dünyasının yeni gidişatı hakkında aydınlanmalarını sağlayan Sayın Şule Şentürk’e teşekkür ediyoruz.