TED Kdz.Ereğli Koleji Vakfı Özel Lisesi “Su Kaynakları ve Biyoçeşitliliğin Korunması” Proje Yarışması

2017- 2018 Eğitim Öğretim yılı  9. Sınıflar Proje Dersi kapsamında “PROJE YARIŞMASI”  yarışması düzenlenmiştir. Hedefimiz öğrencilerimizin,

• Yaratıcılığını ön plana çıkarmak
  • Kaynak ve zamanın verimli kullanabilmesini sağlamak
  • Uluslar ve uluslararası çevre sorunları ve çevre eğitimi konularında çalışmalar yapmak
  • Grup içi çalışma, iş birliği ve iş paylaşımı becerilerini geliştirmek
  • Sunum yapma ve topluluk önünde kendini ifade etme becerilerini geliştirmek
  • Çevre bilincini bölgesel ve daha geniş kapsamlı olarak geliştirmek
  • Sorun çözebilme becerilerini geliştirmek.
  • Yaşam için çevre, çevre için yaşam bilincini oluşturmaktır.

Yarışamaya hazırlık sürecinde, 9. Sınıflardan toplam 54 öğrencimizin 12 takım halinde  “Su Kaynakları ve Biyoçeşitlilik” konulu sorunlar üzerine araştırma yaparak bir sorun belirleyerek yaptıkları araştırmalar sonucu bilimsel süreci uygulayarak proje kitapçıklarını oluşturmuşlardır.

Proje kitapçıklarında buldukları sorunlara çözüm üretme süreçlerini ekleyen öğrencilerimiz, ürettikleri çözümlerden bir ürün ortaya çıkarmak amacıyla maket çalışması yapmışlardır.

Yarışma sonrası tüm öğrencilerimize katlım sertifikası verilmiş olup, jüri üyeleri tarafından 4 kategoride başarılı olan öğrencilerimize başarı sertifikaları takdim edilmiştir.

1. EN İYİ ARAŞTIRMA
  2. EN İYİ SUNUM
  3. EN YENİLİKÇİ ÇÖZÜM
  4. JÜRİ ÖZEL

Öğrencilerimizi azimli çalışmalarından dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.