TED Kdz.Ereğli Koleji Vakfı Özel Lisesi “Su Kaynakları ve Biyoçeşitliliğin Korunması” Proje Yarışması

TED Kdz.Ereğli Koleji Özel Anasınıfı Öğrencileri  Ritm ve Enstrüman Tanıma Derslerinde
12 Nisan 2018
TED Kdz Ereğli Koleji Vakfı Özel Lisesi Öğrencilerimiz, Antalya’da TAMUN Konferansında
13 Nisan 2018
12 Nisan 2018
13 Nisan 2018

2017- 2018 Eğitim Öğretim yılı  9. Sınıflar Proje Dersi kapsamında “PROJE YARIŞMASI”  yarışması düzenlenmiştir. Hedefimiz öğrencilerimizin,

Yaratıcılığını ön plana çıkarmak
Kaynak ve zamanın verimli kullanabilmesini sağlamak
Uluslar ve uluslararası çevre sorunları ve çevre eğitimi konularında çalışmalar yapmak
Grup içi çalışma, iş birliği ve iş paylaşımı becerilerini geliştirmek
Sunum yapma ve topluluk önünde kendini ifade etme becerilerini geliştirmek
Çevre bilincini bölgesel ve daha geniş kapsamlı olarak geliştirmek
Sorun çözebilme becerilerini geliştirmek.
Yaşam için çevre, çevre için yaşam bilincini oluşturmaktır.
Yarışamaya hazırlık sürecinde, 9. Sınıflardan toplam 54 öğrencimizin 12 takım halinde  “Su Kaynakları ve Biyoçeşitlilik” konulu sorunlar üzerine araştırma yaparak bir sorun belirleyerek yaptıkları araştırmalar sonucu bilimsel süreci uygulayarak proje kitapçıklarını oluşturmuşlardır.

Proje kitapçıklarında buldukları sorunlara çözüm üretme süreçlerini ekleyen öğrencilerimiz, ürettikleri çözümlerden bir ürün ortaya çıkarmak amacıyla maket çalışması yapmışlardır.

Yarışma sonrası tüm öğrencilerimize katlım sertifikası verilmiş olup, jüri üyeleri tarafından 4 kategoride başarılı olan öğrencilerimize başarı sertifikaları takdim edilmiştir.

EN İYİ ARAŞTIRMA
EN İYİ SUNUM
EN YENİLİKÇİ ÇÖZÜM
JÜRİ ÖZEL
Öğrencilerimizi azimli çalışmalarından dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.