TED Kdz.Ereğli Koleji Vakfı Özel Okullarında “Türkçesi Varken” Etkinliği.

TED Genel Başkanımız Sayın Selçuk Pehlivanoğlu Okulumuz’da
22 Eylül 2018
6 Yaş Öğrencilerimiz İle ‘’Sihirli Balon’’ Deneyi.
30 Eylül 2018
TED Genel Başkanımız Sayın Selçuk Pehlivanoğlu Okulumuz’da
22 Eylül 2018
6 Yaş Öğrencilerimiz İle ‘’Sihirli Balon’’ Deneyi.
30 Eylül 2018

TÜRK DİLİ TÜRK MİLLETİNİN, KALBİDİR, ZİHNİDİR.

“Türk dilinin öz güzelliğini ve zenginliğini meydana çıkarmak, onu yer yüzü dilleri arasında değerine yaraşır yüksekliğe eriştirmek” amacıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 26 Eylül 1932 yılında düzenlenen I. Türk Dili Kurultayı’ndan beri kutlanan ve bugün 86’ncısını kutladığımız Dil Bayramı, Türkçenin son yüzyılda yaşadığı kimi sorunlara ve bunların çözüm yollarına daha fazla dikkat çekmek ve duyarlılık oluşturmak için okulumuzda Türk Dil Bayramı Türkçe zümresinin hazırlamış olduğu “Türkçesi Varken” etkinliğiyle kutlandı. Öğrencilerimizin dolaplarına bir gün önceden dilimize yabancı dillerden geçen sözcükler renkli kâğıtlara yazılarak asıldı. Bugün ise Türkçe derslerinde öğrencilerimizin kendi dolaplarında yazılan sözcüklerin Türkçe karşılıklarını sözlüklerden ve birbirileriyle yaptıkları beyin fırtınası sonucu bulup dolaplarında yer alan “Türkçesi Varken” bölümüne yazdılar. Yaptıkları etkinlikten keyif alan öğrencilerimiz dilimize karşı daha duyarları olacaklarını ifade ettiler.