TED Kdz.Ereğli Koleji’nde “BTEC Dersleri” Uygulanmaya Devam Ediyor.

TED Kdz.Ereğli Koleji 12. ve 11. Sınıfı Öğrencilerinden Meslek Tercihinde Akran Rehberliği
20 Şubat 2018
Konu Tarama (Süreç İzleme) Sınavlarında Başarılı olan ve Eskrim Şampiyonasında Dereceye Giren Öğrencilerimize Başarı Belgeleri Verildi.
21 Şubat 2018
20 Şubat 2018
21 Şubat 2018

BTEC dersleri okulumuzda MEB mevzuatına göre haftalık olarak uygulanmaya devam ediyor.

7.Sınıf Medya Okuryazarlığı dersi kapsamında “BTEC Seviye 1 Sosyal Medya Programını (Level 1 Award in Social Media)” uygulamaktayız.

BTEC 1. Seviye Sosyal Medya Yeterlik Programı, öğrencilere sosyal medya alanında eğitim vermeyi amaçlayan ve onlara mesleki alanda eğitim alma fırsatı sunan bir programdır. Bu program okulumuzda 2016-2017 öğretim yılından itibaren seçmeli “Medya Okuryazarlığı” dersi kapsamında, 7. Sınıflarda kulüp saatinde haftada 1 ders saati olacak şekilde bir yıl süreyle uygulanmak üzere ele alınmıştır. Bu programı tamamlayan öğrenciler BTEC Sosyal Medya Uzmanlık Belgesi almaktadır.

Sosyal medya belgesi alan öğrenciler bu programı tamamladıklarında,

Eğitimleri ve mesleki gelişimleri için sosyal medya araçlarını kullanmayı öğrenmektedir.
İzledikleri filmler, diziler, reklamlar, takip ettikleri bilgisayar oyunları, internet sitelerinin sorgulanabilir ve eleştirilebilir olduğunu öğrenmektedir.
Medya iletilerini çözümleyebilmektedir.
Geleceğin mesleklerinden biri olan ve bugün bile ihtiyacın çok arttığı “Sosyal Medya Uzmanlığı” alanında belge sahibi olabilmektedir.
İlgi alanlarına giren ve son derece güncel bir konuda uluslararası yeterliliğe sahip olabilmektedir.
Sosyal Medya Yeterlik Belgesi içerisinde öğrencilere kazandırılması hedeflenen beceriler(eleştirel düşünme, yaratıcılık vb.) sektörlerin ihtiyaç duyduğu becerileri kapsamaktadır.
Bu beceriler, öğrencilerin iş bulabilme imkanlarını kolaylaştırıcı ve mesleki eğitimlerini destekleyici niteliktedir.