TED Kdz Ereğli Lisesi Dünya Mol Günü Kutlaması

24 Ekim 2018
MUN kulübü olarak 24 Ekim Birleşmiş Milletler Gününü  Kutladık
25 Ekim 2018

Dünya Mol Günü,  Avogadro sayısı olan 6,02.1023 den dolayı her sene 23 Ekim’de saat 6:02 ile 6:02 (18:02) arasında  tüm dünyaca kutlanıyor.

Kimya dersinde  mol kavramı ve Avogadro sayısı önemli kavramlardır. Bu özel gün, okulumuzda 10 ve 11. Sınıflarımızın yer aldığı eğitici ve keyifli etkinliklerle tüm gün neşe içinde kutlandı.

‘Dünya Mol Günü’ kapsamında okulumuz avlusunda Avogadro sayısı uçan balonları ve Avogadronun silüeti ile hatıra fotoğrafı çektirme köşesi hazırlandı.

Sabah tüm okul öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz kapıda karşılanarak mol günleri kutlandı ve yakalarına mol günü kutlama kağıtları yapıştırıldı. Ayrıca görevli öğrencilerimizin hazırladığı ve teneffüslerde uyguladığı ‘Molde Kapışalım’ yarışmasına ilgi büyük oldu. Öğle tatilinde öğrencilerimiz sözlerini kendi yazdıkları ‘’Molden Daha Güzel’’ şarkısını çalıp söylediler.

Günün anısına öğrencilerimiz okuldaki herkese kendi yaptıkları  Mol yazılı kurabiyeleri ikram etti ve Mollü kek tarifi dağıttılar.

Henüz Avogadro ve Mol sayısı kavramlarıyla tanışmayan 9. Sınıflarımıza bir canlandırma yapan 10. Sınıf öğrencilerimiz, Avogadro ile 9. Sınıf öğrencilerini tanıştırdılar.

‘Dünya Mol Günü’ etkinlikleri kapsamında keyifli bir yolculuğa çıkan öğrenciler, aynı zamanda eğlenceli anlar da geçirmiş oldu.