İstanbul Üniversiteler Gezisi

4 Aralık 2018
Hour of Code
7 Aralık 2018

TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel Lisesi 12. sınıf öğrencilerimize yönelik, mesleki rehberlik kapsamında; öğrencilerimize üniversite ve bölümleri tanıması, üniversite sınavına hazırlık sürecinde öğrencilerimizin motivasyonlarının arttırılması ve meslek seçimlerine katkı sağlaması amacıyla İstanbul üniversiteler gezisi düzenlenmiştir. Gezi kapsamında SABANCI Üniversitesi, KOÇ Üniversitesi ve İSTİNYE Üniversiteleri ziyaret edilmiştir.

Sabancı ve Koç üniversitelerinde okul sistemi, burs olanakları ve okulun bölümleri ve sosyal olanakları ile ilgili bilgilendirme sunumu yapıldı, sonrasında kampüs turu yapılarak okulun birimleri gezildi. Geçmiş yıllarda okulumuzdan mezun olan şu an Sabancı ve Koç üniversitelerinde okuyan eski öğrencilerimiz de bize eşlik ederek arkadaşlarıyla paylaşımlarda bulundular. Sonrasında İstinye Üniversite’sini ziyaret ettik. Üniversitede; Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sacit Karamürsel, Mühendislik ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin Kaya Koç ve Tıbbi Yapay Zeka Laboratuvar Proje Bilim İnsanı ve Öğretim Üyesi Levent Korkmaz, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesinden Dr. Gülsüm Gökgöz, Dr. Fatih Kiraz öğrencilerimizle bir araya gelerek bölümleri ve kariyerleri konularında sunumlar yaparak öğrencilerimizin sorularını alarak bu konudaki farkındalıklarının artmasına yardımcı oldular.

Öğrencilerimize geziyle oluşan yeni motivasyonlarıyla birlikte her birine hayallerinin okullarını kazanmaları için başarılar dileriz. Gezimizde bize okullarını açan Sabancı, Koç ve İstinye Üniversitelerine, gezimizde bize eşlik eden mezunlarımıza ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.