Cumhuriyetimizin 94. Yılını Çoşkuyla Kutladık

9. Sınıflar Proje Dersi Kapsamında “AFİŞ SUNUM YARIŞMASI” Düzenlenmiştir.
31 Ekim 2017
TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel Anaokulu Öğrencilerimiz İle Öğretici Film İzledik.
1 Kasım 2017

CUMHURİYETİN BEKÇİLERİYİZ

Okulumuz spor salonunda yapılan coşkulu törenle Cumhuriyet Bayramımızı kutladık.

Sunuculuğunu Türk Dili ve Edebiyatı dersi öğretmenimiz Gönül Özkıycı’nın yaptığı tören, okul bandomuzun eşliği ve Müzik dersi öğretmenimiz Nihan Çöklü’nün yönetiminde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Müdür Yardımcısı Şahin Bozkurt, cumhuriyetin ilan edilme sürecini ve Mustafa Kemal Atatürk’ün azim ve kararlılığını tarihi olaylarla örnekleyerek anlattı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle ilçemizde düzenlenen resim yarışmasında ilçe 2.si 10. Sınıf öğrencimiz Zehra Pınar ve ilçe 3.sü 10.sınıf öğrencimiz Doğa Işıl Tombuloğlu‘na Genel Koordinatör ve  Okul Müdürümüz Sayın Ramazan Yıldırım hediyelerini sundu.

10.sınıf öğrencimiz İdil Aksu ve 9.sınıf öğrencimiz Sude Keski cumhuriyet konulu şiirlerini sundular.

9.sınıf öğrencilerinin tamamının görev aldığı “Cumhuriyetin Bekçileriyiz” adlı oratoryo izleyicilere sunuldu. Metin yazarlığını Müdür Yardımcısı ve Türk Dili ve Edebiyatı dersi öğretmeni olan Sayın Aysel Türkekul’un ve müzik yönetimini Sosyal Aktiviteler Koordinatörü Sayın Rıdvan Türkekul’un yaptığı oratoryoda okulumuzun matematik zümresi öğretmenleri Mustafa Çelik, Rıfat İlhan, Sevgül Açıkgöz, Gürkan Coşkuntuna, Erol Çuhadar, Mehmet Oğuz Yıldırımbayazıt ve Pınar Demirkol da görev aldı. Cumhuriyetin aydınlık yüzünün vurgulandığı oratoryoda dramalar ve müzik eşliğinde duygulu anlar yaşandı. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni Okul Müdürü Sayın Ramazan Yıldırım okudu.

Sahne tasarımını Görsel Sanatlar Öğretmeni Füsun Has, slayt tasarımlarını Sayın İlter Yüzgeç gerçekleştirdi. Müzik öğretmenimiz  Nihan Çöklü’nün çalıştırdığı Lise Armoni Bandosu’nun, Sakarya Marşını, İzmir Marşını, Ankara Marşını ve 10.Yıl marşlarını seslendirdiği törende, Halk oyunları öğretmenimiz Ayşe İlhan’ın çalıştırdığı Artvin Erkek ve Zonguldak Kız Ekibi törene coşku kattı. Piyano eşliklerini Müzik Öğretmenimiz Berat Devrim’in ve yönetimini Nihan Çöklü’nün yaptığı 9.sınıflar koromuzun günün anlam ve önemini içeren marşları seslendirmesi ile biten gösteri izleyenler tarafından büyük beğeni kazandı.

TED 29 Ekim Coşkusu_1 from ilter yuzgec on Vimeo.

TED 29 Ekim Coşkusu_2 from ilter yuzgec on Vimeo.

TED 29 Ekim Coşkusu_3 from ilter yuzgec on Vimeo.