İklim İçin Okul Grevindeydik!

Öğrencilerimiz, Fizy 22. Liseler Arası Müzik Yarışması’nda
28 Mart 2019
Kardeşlerine Kitap Okudular
30 Mart 2019
Öğrencilerimiz, Fizy 22. Liseler Arası Müzik Yarışması’nda
28 Mart 2019
Kardeşlerine Kitap Okudular
30 Mart 2019

Türkiye genelindeki 38 TED okulunda 31 bin öğrencinin gerçekleştirdiği ‘İklim İçin Okul Grevi’ne TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel Okulları olarak biz de katıldık. Tüm kademelerdeki öğrencilerimiz, saat 10.30’da küresel ısınmaya dikkat çekmek için ellerinde hazırladıkları pankartlarla okul grevini gerçekleştirdiler.

Öğrencilerimiz, okul grevi ile ilgili yaptıkları basın açıklamasında şu çağrıda bulundular:

“Küresel ısınmanın verdiği zararlar çok ciddi ve geri dönüşü olmayan boyutlara ulaşmaktadır.  Bizler, TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel Okulları öğrencileri olarak, lise öğrencisi Greta Thunberg’in başlattığı ‘Gelecek için Cuma Günleri’ kampanyası çerçevesinde İklim İçin Okul Grevi hareketini destekliyoruz. İklim değişikliğini durdurabilecek son nesil olduğumuzu biliyoruz. Greta’nın dediği gibi iklim adaleti ve yaşayan gezegen istiyoruz. Bizlere daha iyi bir dünya bırakılmasını istiyoruz. Bu yüzden bugün İklim İçin Okul Grevindeyiz.”

#tedkdzereğlikoleji #tedokullariiklimicingrevde #iklimicinokul #FridaysForFuture #climatestrike #SchoolStrike4Climate @gretathunberg