RoboTED Kulübü Öğrencilerimizden Yeni Projeler

Matematik Öğretmenimizden ‘ Pi Sayısı ‘na dair..
15 Mart 2019
Öğrencimiz “Zaferin Adı Çanakkale” Resim Yarışmasında 1. Oldu
18 Mart 2019
Matematik Öğretmenimizden ‘ Pi Sayısı ‘na dair..
15 Mart 2019
Öğrencimiz “Zaferin Adı Çanakkale” Resim Yarışmasında 1. Oldu
18 Mart 2019

TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel Okulları RoboTED Kulübü öğrencilerimiz, yeni projeleriyle takdir topladı. 8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası sürecinde hayata geçirilen projeler, diğer öğrencilerimizle buluştu.

RoboTED Kulübü öğrencilerimizin bilimsel çalışmalarından bazıları şunlar:

–  Önceki yıllarda kullanılmış robot parçalarının geri dönüşümü ve 3 boyutlu yazıcımızın yardımı ile yapılan rf uzaktan kumandalı araç.

– Telefondan bluetooth kontrollü araç.

– Geçmiş yıllarda yapılmış fakat kırılmış robot kolun tamir edilmiş ve kırılmış parçalarının 3 boyutlu yazıcıdan yazdırılarak kodları düzenlenmiş yeni robot kol.

– 3 fonksiyonlu ( yarışan sumolar, çizgi takip modu, engelden kaçan ) robotlar

– Nabız Ölçer robot.

– Radar Sistemi.

– Meteor Oyunu.

– Arduino ile yapılmış Cankurtaran Tekne.

– Önce logolardan yapılan GyroBoy (Dengede Duran Robot) Arduino ile tasarlanmış hali GyroGirl.

– Tüm baskı model tasarımın üç boyutlu yazıcımız ile gerçeğe dönüştürülmüş Robot Yüzümüz (ilk olarak yeni yıl için Noel Baba olarak tasarlandı, 8 Mart Dünya emekçi kadınlar gününde kadınların her alanda gücünü temsil adına dizayn değiştirildi)

– Mario oyununu alüminyum butonlarla oynama, suyun ahengi ile piyona çalma, Lego Mindstorms sensörlerin tümünün kullanıldığı RoboTED robot, Lego Mindstorms Robot Kol, Lego We Do 6 adet farklı özellik barındıran takım çalışmasını destekleyen robotlar, artırılmış gerçeklik ile canlanan hücreler, bayraklar, ülkeler, resimler ve hologram teknolojisi.

#roboted

#bilimveteknolojihaftası