TED Kdz. Ereğli Koleji İlköğretim Okulunda ‘Hour Of Code’ Heyecanı

TED Kdz.Ereğli Koleji Vakfı Özel İlkokulu “Aileler Okulda Etkinliği”
6 Aralık 2017
TED Kdz.Ereğli Koleji Tutum Yatırım ve Yerli Malları Haftasını Coşkuyla Kutladı
12 Aralık 2017
TED Kdz.Ereğli Koleji Vakfı Özel İlkokulu “Aileler Okulda Etkinliği”
6 Aralık 2017
TED Kdz.Ereğli Koleji Tutum Yatırım ve Yerli Malları Haftasını Coşkuyla Kutladı
12 Aralık 2017

Her yıl Aralık ayında kutlanan Bilgisayar Bilimleri Haftasına TED Kdz. Ereğli Koleji olarak tüm dünya ile aynı anda ‘Hour of Code’ etkinliği altında katıldık.

Hour of Code 180’den fazla ülkede gerçekleşen milyonlarca öğrenciye ulaşmış, çocukların bilimsel ve algoritmik düşünme becerilerini geliştirmelerini, bilişimsel araçların (örneğin yazılım) yazarı olmalarını; fikir üretebilen ve fikirlerini teknoloji kullanarak hayata geçirebilen, bireyler olarak yetişmelerini amaçlayan küresel bir harekettir.

21.yüzyıl becerilerinin (Eleştirel Düşünme ve Problem Çözme, İletişim ve İşbirliği, Yaratıcılık ve Yenilikçilik, İnisiyatif Kullanma ve Kendini Yönlendirme, Üretkenlik ve Hesap Verebilirlik, Medya, Enformasyon ve ICT Okuryazarlığı) çocuklara kazandırılması için STEAM ve Maker hareketleri artmaya başlamışken Hour of Code etkinliğini bunun bir tamamlayıcısı olarak değerlendirdik. Hour of Code etkinliğinin amacı sadece ekran karşısında kod yazmak değil çeşitli etkinliklerle süreci zenginleştirerek, çocukları merkeze alıp eğlenceli bir öğrenme süreci oluşturmaktır.

Öğrencilerimiz bu etkinlikte MINECRAFT oyununu tüm zararlı içeriklerden arındırılmış bir şekilde kodlama kullanarak geliştirirken hem eğlendiler hem öğrendiler. Bilgisayar Biliminin temel kavramları hakkında bilgi sahibi oldukları ve Hour of Code etkinliğini başarıyla bitirdikleri için öğrencilerimize Kodlama Sertifikası da verildi.