TED Kdz.Ereğli Koleji Vakfı Özel Okulları “BİR NEFES ANADOLU” Etkinliği

VEFAT VE BAŞSAĞLIĞI
8 Haziran 2018

BİR NEFES ALDIK ANADOLU’DAN

TED Kdz.Ereğli Koleji Özel Okulları dün akşam yine unutulmaz bir etkinlik gerçekleştirdi. 5.sınıftan 11.sınıfa kadar, halk oyunları kulüplerinde yer alan 116 öğrencinin görev aldığı gece veliler ve sanatseverler tarafından hayranlıkla izlendi.

Fuayede yöresel giysiler giymiş öğrencilerden oluşan canlı mankenler karşıladı konukları. Ayrıca geceye özel, el yapımı magnetlerin hediye edildiği stant büyük ilgi gördü.

Etkinlik, Ortaokul Müdürü Sayın C.Sahir Akçakoca ve Lise Müdürü Sayın Aysel Türkekul’un açılış konuşmalarıyla başladı. Müziğin ve dansın insan üzerinde etkilerini ve önemini Nietzsche ve Mozart gibi filozof ve sanatçıların özlü sözleriyle vurgulayan Akçakoca etkinliğin mimarları halk oyunları öğretmeni Ayşe İlhan’ı ve İlter Yüzgeç’i sahneye davet ederek teşekkür etti. Daha sonra kürsüye gelen Lise Müdürü Sayın Aysel Türkekul da konuşmasında, gitar, piyano çalabilen, horon, zeybek oynayabilen, spor yapan, tiyatro yapan  mühendisler, doktorlar, mimarlar, avukatlar ve daha önemlisi anneler babalar yetiştirmeyi hedeflediklerine ve bu doğrultuda sosyal aktivitelere çok önem verdiklerine değindi.

Dört 11.sınıf öğrencimizin sunduğu Halk oyunları gecesi, yine 11.sınıf öğrencilerimizin aşkı anlatan “Gölge Dansı”yla başladı. Ardından gösteriye 5.sınıf öğrencilerinin “Kırşehir” yöresi halk oyunları ile devam edildi. 6.sınıfların oynadığı “Silivri Roman” karşılamasını, 10 ve 11.sınıf öğrencilerinden kurulu “İzmir Zeybek” ekibi takip etti. 8.sınıfların “Trabzon”, 6. ve 7. Sınıfların “Diyarbakır” halk oyunları ekipleriyle devam eden etkinlik 9. ve 10. sınıflardan kurulu “Artvin” ekibinin gösterisiyle sona erdi.

Gecenin sonunda halk oyunları öğretmenleri Ayşe İlhan ve İlter Yüzgeç’e çiçek taktim eden Genel Koordinatör Sayın Ramazan Yıldırım, sahne arkasında ve rejide emeği geçen öğretmenlerimiz Nihan Çöklü, Alev Aslan, Seyhan Demiroğlu, Nurdan Taysı,  Gönül Özkıyıcı,  Leyla Gümüş, Nevin Tongu, Füsun Has, Yeşim Yavuz, İsmail Orhan, Meryem Uğurlu, Elif Bayrak, Ceren Atalı, Pınar Egeli, Damla Çılkın Aktaş, Aslıhan Soylu, Neslihan Çakmakçı  ve Sosyal Aktiviteler Koordinatörü Rıdvan Türkekul’a ve tüm öğrencilere teşekkür etti.

Emeği geçen herkesin birlikte TED 50.Yıl Marşı’nı söylemesiyle sona eren gece de unutulmazlar arasında yerini aldı.