TED Tam Eğitim Bursu Sınavı Yapıldı

30 Mart 2019
Erkekler Masa Tenisi Turnuvası Tamamlandı
3 Nisan 2019

Türk Eğitim Derneği Tam Eğitim Bursu Sınavı Türkiye genelinde tüm TED Okulları’nda gerçekleştirildi. TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel Okulları’ndaki sınava 460 öğrenci girdi. Saat 10.00’da başlayan ve 90 dakika süren sınav, 23 derslikte yapıldı.

Tam Eğitim Bursu, Türk Eğitim Derneği’nin başarılı fakat maddi olanaksızlıklar nedeniyle nitelikli bir eğitime erişimi olmayan öğrencilere sağladığı bir burstur. Türkiye genelinde yapılan merkezi sınav ve sonrasında gerçekleştirilen mülakatlarla (ev ziyaretleri) öğrencilerin seçildiği Tam Eğitim Bursu ile sadece okul ücretleri değil; cep harçlığı, servis, yemek, kitap-kırtasiye, kıyafet, yatılı ise pansiyon giderleri olmak üzere tüm eğitim masrafları karşılanmaktadır.

Sisteme girmeye hak kazanarak TED Okullarında eğitim gören ve mezun olan öğrencilerin, üniversite eğitimleri boyunca da bursları devam etmektedir. Ayrıca, üniversite öğrencilerinin staj ve kariyer takiplerinin yapıldığı sistemde, mezun öğrencilerin işe yerleşme süreçleri de desteklenmekte ve izlenmektedir.

#türkeğitimderneği

#tedliolmakbirayrıcalıktır