Öğrencilerimiz “DYSLEXIAN” Projesiyle Microsoft’ta

Pasaport Kontrolü Uygulaması
5 Aralık 2019
Yazar Aytül Akal, Öğrencilerimizle Buluştu
5 Aralık 2019
Pasaport Kontrolü Uygulaması
5 Aralık 2019
Yazar Aytül Akal, Öğrencilerimizle Buluştu
5 Aralık 2019

TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel Lisesi öğrencilerimiz, dislektik bireyler için hazırladıkları web uygulaması ile Microsoft Türkiye’de gerçekleştirilen teknolojik proje üretme yarışmasının finali Engelsiz Hackathon Demoday’de birinci seçilen projeler arasında yer aldı.

Öğrencilerimiz Abdullah Umut HAMZAOĞULLARI, Yiğit Alp YURTSEVEN, Oğuzhan KOLAY ve Abdulkadir ONAR’dan oluşan Aquamarine ekibi 3 Aralık’ta Microsoft, Habitat Derneği ve TINK işbirliği ile gerçekleştirilen finale; dislektik bireylerin uzun bir metin okurken yaşadıkları problemleri metinleri okunabilir hale getirerek çözmeyi hedefleyen web sitesi ve uygulama projesi DYSLEXIAN ile katıldılar.

24 saat aralıksız Hackathon çalışması sırasında hayata geçirilen Dyslexian uygulaması ve sitesi, girilen metni düzenleyerek disleksili bireylerin bazı harfleri birbirleriyle karıştırmasını engelliyor. “dyslexian.battinbey.com” sitesine girenler, disleksili bireylere özgü tasarlanmış OpenDyslexic fontu, Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği arka plan ve yazı renkleri ile ve harflerinin arası daha boşluklu olabilecek şekilde göstererek aynı zamanda sesli şekilde okuma da yapabiliyor. İki ayrı moda sahip sitede ayrıca yazı büyüklüğü, yazı tipi, harf arası boşluklar, okuyucu sesi, arka plan rengi ve yazı rengi özelleştirilebiliyor.

Aquamarine ekibini kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

#tedkdzereğlikoleji


Ansolon