TED Kdz Ereğli Koleji Anaokulu eğitim programı, Türk Eğitim Derneği Anaokulu Eğitim Programı’nda belirtilen esaslara göre oluşturulmuş özgün bir programdır. Oyun merkezli etkinliklerde, öğrencinin aktif katılım ve yaşayarak öğrenme ilkeleri temel alınır.
Anaokulu Programımızın temel amacı; öğrencileri çok boyutlu yaşama hazırlarken, sürecin her aşamasında aktif olmalarını sağlamak, doğuştan getirdikleri merak, araştırma ve öğrenme isteklerine yanıt bulabilecekleri eğitim ortamları yaratmaktır.

Öğrenme merakı ve heyecanıyla doğan öğrencilerimizin heyecanına eşlik etmek, onu koruyarak ileriye taşımak ve öğrencilerimize öğrenmeyi sevdirmek en büyük önceliğimizdir.

Anaokulu sınıflarımızda bir öğretmen ve bir yardımcı öğretmen görev alır.

Anaokulu programımız dahilinde; İngilizce, Almanca, Beden Eğitimi, Bale, Laboratuvar, Görsel Sanatlar, Satranç, Müzik, Yoga etkinlikleri branş öğretmenleri tarafından yürütülür.

Anaokulu Aylık Eğitim Programımız, sürecimizi takip edebilmeleri için her ay düzenli olarak velilerimiz ile paylaşılır.

Anaokulu çocuklarınızın gelişim süreci, sınıf içi uyum ve davranışları sınıf öğretmenleri, branş öğretmenleri, rehber uzmanlarımız ve okul yönetimi tarafından takip edilir ve rutin olarak yapılan veli görüşmeleriyle sizlerle paylaşılır. Anaokulu programımız çocuğunuzun öğrenim sürecine, sizlerin de okul içinde ve okul dışında katkıda bulunabileceğiniz bir programdır.

ÖĞRENME SÜREÇLERİMİZ

Yaratıcı Düşünme Becerileri