Edebiyat Kulübümüz TÜYAP Kitap Fuarında

19 Kasım 2018
Öğrencilerimiz Üniversiteleri Tanıyor
20 Kasım 2018

Okulumuzun Edebiyat Kulübü tarafından 17 Kasım Cumartesi günü Aşiyan Müzesi Tevfik Fikret’in evine ve TÜYAP Kitap Fuarına gezi düzenlendi. Gezimiz;  9,10 ve 11.sınıf öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşti.

“ Ben inkılap ruhunu ondan aldım. Ziyaret edeceğim yerlerin başında elbette Aşiyan gelir.” M. Kemal Atatürk

Gezimizin ilk durağı,  Atatürk’ün en çok değer verdiği ve ilham kaynağı olarak gördüğü şairlerden biri olan Tevfik Fikret’in eviydi. Burada öğrencilerimiz, “Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür bir şairim” diyen Tevfik Fikret’in yaşadığı ortamı, döneminin koşullarını ve topluma kazandırdıklarını öğrenme fırsatı buldular.

Gezimizin ikinci durağı ise TÜYAP Kitap Fuarı oldu. Ayşe Kulin, Ahmet Ümit, Yılmaz Özdil, Nihat Behram gibi ünlü yazarların imza günlerinin yer aldığı TÜYAP Kitap Fuarında öğrencilerimiz,  yazarlarla tanışma fırsatı bulup birçok kitap aldılar.

“Ben Fikret’e yetişemedim, onun sohbetinden istifade edemedim; bunun için kendimi bedbaht sayarım. Ama bütün eserlerini okudum, birçoğu da ezberimdedir. O, hem büyük şair, hem de büyük insandır.” M. Kemal ATATÜRK