IATEFL ReSIG TeachersResearch Konferansı

2. sınıf öğrencilerimiz Fen Bilimleri ve Laboratuvar dersinde.
Sanat Çalışması Atölyesi.
20 Aralık 2021
2. sınıf öğrencilerimiz Fen Bilimleri ve Laboratuvar dersinde.
Sanat Çalışması Atölyesi.
20 Aralık 2021

10-11 Aralık 2021 tarihlerinde Türk Eğitim Derneği Yabancı Diller Koordinatörü Beril Yücel liderliğinde, TED Kdz. Ereğli Koleji Ortaokul Yabancı Diller Bölüm Başkanı ve Öğretmen Eğitimcisi Pınar Egeli ,TED İzmir Koleji Ortaokul ve Lise Yabancı Diller Bölüm Başkanı Özge Öztürk, ve TED Isparta Koleji Lise Yabancı Diller Bölüm Başkanı ve Öğretmen Eğitimcisi Özden Yağlı IATEFL ReSIG TeachersResearch Konferansında eğitim eylem araştırması sunumları gerçekleştirmişlerdir.Uluslararası platformda en çok tanınan İngilizce eğitim topluluklarından biri olan IATEFL (International Association of Teachers of English as a Foreign Language) dünyanın farklı ülkelerindeki İngilizce eğitim profesyonellerini bir araya getirerek yabancı dil ve müfredat temelli eğitimsel uygulamaları geliştirmeyi amaçlamaktadır.13 Haziran 2021 tarihinde başlayan ve altı ay süren eylem araştırmaları kapsamında (Exploratory Action Research), pandemi ve uzaktan eğitim sürecinin eğitim üzerindeki etkileri araştırılmış, öğrencilerin İngilizce yazma motivasyon ve becerileri odaklı sistematik çalışmalar yapılmıştır.Bu araştırma projesi ile yabancı dil eğitiminde bilimsel yönteme başvurmanın önemi vurgulanmış, yabancı dil eğitim uygulama ve tasarımlarının kalitesini artırmak adına diğer TED Okullarının da teşvik edileceği uzun vadeli eylemler planlanmıştır.

#tedliolmakayrıcalıktır
#eğitimdeğiştirir