İlçe Ortaokul Öğrencilerini “Bilime Yolculuk” Etkinliğimizde Ağırladık

20 Mart 2019
Öğrencimizden Çifte Şampiyonluk: Yüzme ve Atletizmde İl Birinciliği
21 Mart 2019

Kdz.Ereğli’deki 10 ortaokuldan yaklaşık 300 öğrenciyi, öğretmenleriyle birlikte TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Okulları olarak düzenlediğimiz “Bilime Yolculuk” etkinliğinde ağırladık. Atölye ve laboratuvarlarda gün boyunca bilimle dopdolu bir gün geçiren konuk öğrenciler, TED Kdz. Ereğli Koleji öğrencileriyle birlikte stantlarda ve laboratuvarlarda fizik, kimya ve biyoloji deneyleri yaptılar, robotik kodlama, üç boyutlu tasarım, artırılmış gerçeklik ve hologram çalışmalarını deneyimleme fırsatı buldular.

Bilim ve Teknoloji Haftası nedeniyle düzenlenen etkinliğe, Kepez İzmirlioğlu Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu, TOKİ Korubaşı Ortaokulu, Kışla Mahmut Likoğlu, İsmet İnönü Ortaokulu, Pestilci Ortaokulu, Merih Şuğle Ortaokulu, Gülüç Vesile Dikmen Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel Ortaokulu 8. Sınıf öğrencileri katıldı.

Öğretmen ve öğrencilere, etkinlik hatırası olarak “Fen’de 100 Deney” adlı kitap ile çevre dostu bez çanta hediye edildi.

#tedbilimşenliği

#tedbilimeyolculuk