İngilizce Dersinde Sosyal Medya Aracılığıyla Geçmişe Yolculuk Yaptık

TED Kdz.Ereğli Koleji Anasınıfı Öğrencilerimizin Hazırlamış Oldukları “Yaşayan Atatürk Sergisi“
“Geçmişin İzleri” Paleontoloji (Fosil Bilimi) Sergisi Düzenlendi
“Geçmişin İzleri” Paleontoloji (Fosil Bilimi) Sergisi Düzenlendi
14 Kasım 2017

TED Kdz.Ereğli Koleji 5.sınıf öğrencilerimiz İngilizce derslerinde ‘Simple Past Tense’ (Geçmiş Zaman) konusunu çeşitli oyun ve etkinliklerle öğrendiler.

Sosyal medyanın günümüzdeki kullanım ve önemini göz önüne alarak öğrencilerimiz ‘Facebook ve Twitter’ köşelerini yaptılar. #yesterday ve #2daysago hashtagleriyle dün ve 2 gün önce yaptıklarını kendi cümleleriyle Past Tense kullanarak tweetlerini sınıf duvarına yapıştırdılar.

‘Where did you go last summer ?’ sorusunun cevabını da facebook köşesine kartonların üzerine grup grup gelerek yazdılar.

Fiillerin 2 halini daha da pekiştirmek için küçük balonların üzerine fiillerin çekimli hallerini yazıp bu balonlarla sıcak hava balonumuzu duvarda oluşturduk. Her an duvarda gördükleri için fiilleri ezberlemeden görerek ve farkında olmadan öğrenmiş oldular.

‘ Creating Sentences ‘ oyunuyla da gruplara ayrılan öğrencilerimiz yan yana gelip cümle kurdular. Ortaya çok komik past tense cümlelerinin çıkması onları çok eğlendirdi.

Dili oynayarak ve yaşayarak öğrenen öğrencilerimiz çok keyifli ve verimli zaman geçirirken anılarına bir yenisini daha eklediler.