Kariyer Günlerimiz Sezen YÜCE İle Devam Etti.

​TED Kdz. Ereğli Koleji Tanıtım Günlerimiz Yoğun İlgi Gördü.
27 Mart 2017
Fizy 20. Liseler Arası Müzik Yarışmasındayız.
30 Mart 2017
​TED Kdz. Ereğli Koleji Tanıtım Günlerimiz Yoğun İlgi Gördü.
27 Mart 2017
Fizy 20. Liseler Arası Müzik Yarışmasındayız.
30 Mart 2017

TED Kdz.Ereğli Koleji Vakfı Özel Lisesi Rehberlik Birimi ve  Mezunlar Derneği işbirliği ile 29 Mart 2017 Çarşamba günü  “ Kariyer Günleri “ adı altında etkinlik düzenlenmiştir. Bu etkinlikler bütününün bu seferki konuğu TRT Haber Spikeri Sezen YÜCE, TED Mezunu olmanın avantajları, Türkçe’nin etkili ve düzgün kullanımı, etkili konuşma, diksiyon, diyaframın önemi, radyo ve televizyonculuk, spikerlik mesleği ile alakalı bilgi vermek ve paylaşımda bulunmak üzere öğrencilerimizle diyalog halinde soru ve cevaplarla ilerleyen keyifli bir söyleşiyle birlikteydi.

Sezen YÜCE
Özgeçmiş:
Orta ve lise eğitimini TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel Lisesi’nde tamamlayan Sezen Yüce lisansını Bilkent Üniversitesi insani bilimler fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde bitirmiştir. Dereceyle mezun olduktan sonra Hacettepe Üniversitesinde pedagojik formasyon alan Sezen Yüce eğitim gördüğü alanda staj yapmış, üniversite yıllarında gönüllü olarak çalıştığı Radyo Bilkent’te habercilikle tanışıp kopamadığı bu alanda uzmanlaşmak için Kanal A’da diplomasi muhabiri olarak medya sektörüne adımını atmıştır. Tv8  ve  Ata tv’de de muhabir, spiker, program yapımcısı ve editör olarak çalıştıktan sonra bir yapım firmasında iki ayrı gezi programının yapımcılığını, metin yazarlığını ve sunumunu üstlenmiştir. 2009 yılında TRT 2’de haber bülteni sunarak kariyerine devam eden Sezen Yüce, açılışını sunduğu TRT Haber kanalında uzun  süre ana haber bülteninin spikerliğini başarıyla sürdürmüştür. Hala aynı kanalda haber spikerliği yapan Yüce kariyerine seslendirmen ve eğitmen olarak da devam etmektedir. Birçok belgesel ve reklam filmine sesiyle hayat veren Yüce, Kurumsal İletişim, Türkçenin Etkin Kullanımı, Diksiyon, Nefes Eğitimi, Protokol Kuralları ve Protokol Sunumu konularında, çeşitli konferanslarda sunumlar yapmaktadır.

Konuşmalarından dolayı Sayın Sezen YÜCE’ye ve katkılarından dolayı Mezunlar Derneği ve PDR Birimine teşekkür ederiz.