Kodlama Dünyasına Yolculuk Etkinliği

11 Ekim 2018
Büyük Gurur!
23 Ekim 2018

21.yüzyılda çocukların sahip olması gereken en temel beceriler; yaratıcılık, eleştirel düşünme, iletişim ve iş birliği olarak tanımlanmaktadır. Teknolojinin ilerlemesi ve eğitime sunduğu yenilikler aynı zamanda getirdiği sadelik, öğrencilerin bu becerileri kazanmasını oldukça kolaylaştırıyor.

Geçtiğimiz yıllarda dünyada başlayan ve büyük ses getiren, okulumuzun’da 2 yıldır aktif olarak yer aldığı kodlama saati etkinliklerinde tüm öğrencilerimiz yapılan çalışmalara yüksek katılım göstermektedir.

Okulumuzda bu becerileri öğrencilerimize kazandırmak ve kodlama farkındalığını geliştirmek adına 6 Ekim tarihinde başlayan Kodlama Etkinliklerimiz 19 Ekim tarihine kadar devam etmiştir. Ana sınıfından 7. sınıfa kadar kodlama etkinliklerine katılan tüm öğrencilerimizi kutluyoruz.

21.Yüzyıl Öğrenen Standartları ile ilgili donanımlarına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen eğitim programlarında önemli bir yeri olan “Hour of Code” etkinliği sayesinde dünyanın dört bir yanından milyonlarca öğrenci kodlama öğrenmenin heyecanını yaşıyor.  ”Hour of Code” özellikle çocukların ve gençlerin kod yazmayı öğrenmesi ve bunu severek yapmasını sağlamak amacıyla geliştirilmiş, görsel platformuyla ilgi uyandıran bir etkinliktir.

TED Kdz. Ereğli Koleji olarak kendi kültür ve değerlerine sahip çıkan ama aynı zamanda dünya vatandaşı statüsünde öğrenci yetiştirmeyi hedeflediğimizden 06-21 Ekim tarihleri arasında yapılan ve devam eden Kodlama Dünyasına Yolculuk Etkinliği, 16 Ekim Öğrenciler Öğretmen Oluyor Etkinliği ve Aileler Kodlama Öğreniyor Etkinliğimiz büyük ses getirdi.

Avrupa Kodlama Haftası kutlama etkinliğimiz öğrencilerimizin bir hafta boyunca yaptıkları çalışmaları anlatan Robot Dansı ile başladı. Star Wars, Flappy Bird ve Minecraft gibi etkinlikleri tamamlayan öğrencilerimiz Kodlama Sertifikalarını almaya hak kazandılar.

Büyük bir heyecan uyandıran kodlama haftası etkinliklerimiz devam etmektedir. Siz de code.org sitesinden Saat Kodu’na tıklayıp oradaki etkinlikleri gerçekleştirerek. Avrupa Kod Haftası etkinliklerine online katılabilirsiniz.

#codeweek , #codeweekeu , #tedkdzereglikodluyor