MakeX Robotik Yarışması’nda Ülke Finallerindeyiz

Güney Kore’den Posta Var!
24 Mayıs 2019
Açık Havada Eğlenceli Bir Gün
27 Mayıs 2019
Güney Kore’den Posta Var!
24 Mayıs 2019
Açık Havada Eğlenceli Bir Gün
27 Mayıs 2019

TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel Okulları 6. Sınıf öğrencilerimiz Doruk Çetinkaya ve Ayşe Eylül Aydın, İstanbul’daki MakeX Robotik Yarışması’nda 2. olarak ülke finallerinde yarışmaya hak kazandılar. Öğrencilerimiz bu başarılarının ardından Ekim ayında düzenlenecek olan ülke finalinde, Aralık ayında Çin’de düzenlenecek olan MakeX Dünya Şampiyonasına gidebilmek için yarışacaklar.

Öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Uluslararası MakeX Robotik Yarışması, dünya çapında en prestijli robotik yarışması olma hedefiyle 2017’den bu yana düzenleniyor. Ağırlıklı olarak 6-19 yaş arası gençlerin hedeflendiği yarışma kapsamında bugüne kadar düzenlenen 10’dan fazla MakeX etkinliğine 5 bini aşkın gencin oluşturduğu 1000 takım katıldı. STEAM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Sanat, Matematik) eğitiminin daha fazla gence ulaştırılması hedefiyle düzenlenen yarışmaya bu yıl Türkiye’nin yanı sıra Fransa, Estonya, Yeni Zelanda, Singapur ve Endonezya gibi ülkeler de katıldı.