Mutlu Kod Saatleri, Mutlu Öğrenciler

15 Aralık 2019
Miniklerin Sınıflarına Kış Geldi
16 Aralık 2019

TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerimiz, 09-13 Aralık Hour of Code Haftası’nı yoğun etkinliklerle geçirdiler.

Okul öncesi ve 1. sınıf öğrencilerimiz kendi sınıflarının hesaplarına belirledikleri resimli şifreler ile giriş yaparken 2. Sınıf öğrencilerimiz HELLO Ruby Etkinliği ile ilk bilgisayarlarını oluşturdular. 3. Sınıflarımız Dans Saati Kodlamasını ve 0,1 (ikilik sayı sistemi) den oluşan gizli kod bulma oyununu yaptılar. 4. Sınırlarımız kod saatinde Codewards Kodlama Etkinliğini gerçekleştirdiler. Ortaokul öğrencilerimiz ile 5. Sınıflarda 3D tasarım kodlaması, 6 ve 7. Sınıflarımızda ise Small Basic kodlama programı ile katılım sağlandı. Ayrıca Robotik İlkokul Kulübümüz  sınıfta yapılan Kodlama ve Robotik çalışmalarını maker hareketi ile birleştirerek koridora taşıdılar.

Öğrencilerimizin hayal dünyalarını genişletmeleri adına hazırlanan tasarım çalışmaları da hediye edildi.