Nesin Matematik Köyü’nde Dopdolu İki Gün

Yavru Ahtapot Olmak Çok Zor!
15 Nisan 2019
Öğrencimiz Kompozisyon Yarışmasında İlçe Birincisi Oldu
16 Nisan 2019
Yavru Ahtapot Olmak Çok Zor!
15 Nisan 2019
Öğrencimiz Kompozisyon Yarışmasında İlçe Birincisi Oldu
16 Nisan 2019

TED Kdz Ereğli Koleji Vakfı Özel Okulları 8. sınıf öğrencilerimizden oluşan 43 kişilik bir grup 10-12 Nisan 2019 tarihleri arasında Aydın‘daki TALES Matematik Müzesi’ni ve Şirince’deki Nesin Matematik Köyü’nü ziyaret etti.

Nesin Matematik Köyü’nde, Matematik Oyunları Atölyesine katılarak farklı analiz, soyutlama ve genelleme yöntemleriyle tanışan, akademisyenlerden matematikte ispat yapma üzerine ders dinleyen öğrencilerimiz, Prof. Dr. Ali Nesin ile iki saat süren harika bir ders deneyimi yaşadılar.

Taş evleriyle, hamamlarıyla, odun fırınlarıyla, doğa güzellikleriyle çok etkileyici bir atmosfere sahip köyde bilgisayar ve televizyonsuz bir ortamda matematiği keşfeden öğrencilerimiz, arkadaşlarıyla saatlerce sohbet edebilmenin, çeşitli oyunlar oynamanın da tadına vardılar.

Öğrencilerimiz ayrıca gezi kapsamında rehber eşliğinde Efes Antik Kenti ve Meryem Ana Evi gezisine katıldılar ve hediyelik eşya stantlarını gezerek alışveriş yaptılar.