Sedat Örsel’i Konuk Ettik

9 Nisan 2019
Kardeş Okul Seramik Projesi
11 Nisan 2019

TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel Lisesi olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sedat Örsel’i konuk ettik. Türk televizyon tarihinin önemli isimlerinden biri olan ve halen medya alanında dersler veren, hukukçu, yazar ve sanatçı kimliğiyle de bilinen Sedat Örsel, öğretmen ve öğrencilerimizle bir araya geldi.

Türk Eğitim Derneği Geleceğe El Ele Gönüllü Komitesi Üyeleri ile birlikte Ereğli’ye gelen Sedat Örsel’in “Her Tercih Bir Vazgeçiştir” adlı semineri, büyük ilgi gördü. Çok yönlü yaşamından verdiği örneklerle  tecrübelerini ve tavsiyelerini aktaran Örsel, çok çalışmanın, çok okumanın, Türkiye’yi çok sevmenin, kararlı olmanın önemine vurgu yaparken günümüzde dil, toplum yaşamı, insan ilişkileri gibi konularda yaşanan “yozlaşmanın” tehlikeli boyutlarına dikkat çekti. 74 yaşındaki Örsel, kendisini dinleyen gençlerin bu ülkenin umudu olduklarını unutmamaları gerektiğini anımsatarak kendi gençlik yıllarına göre olanaklar açısından bir adım önde bulunduklarını söyledi.

TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel Okulları Genel Koordinatörü ve Lise Müdürü Nilay Serter Hanlıoğlu da, Sedat Örsel’e bir kariyer öncüsü olarak öğrencilerimizle birlikte gerçekleştirdiği “ufuk turu” için teşekkür etti.