TED Kdz.Ereğli Koleji Öğrencilerimiz Resim Yarışmasında Ödül Aldılar.
TED Kdz.Ereğli Koleji’nde Anlamlı Tören
12 Mart 2018
TED Kdz.Ereğli Koleji Öğrencilerimiz Resim Yarışmasında Ödül Aldılar.
TED Kdz.Ereğli Koleji’nde Anlamlı Tören
12 Mart 2018

TED Kdz.Ereğli Koleji 12 Mart İstiklâl Marşı’mızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü okulumuzda coşkulu bir şekilde kutladı. Ortaokullara ve ilkokullara iki ayrı oturumda yapılan program, saygı duruşu ve okul bando takımımızın çaldığı İstiklâl Marşı’yla başladı. Ortaokullara ve ilkokullara iki ayrı oturumda yapılan programda İlkokul Müdürümüz Funda Makas : ’’ İstiklâl Marşı’nı sevmek, vatanımızı sevmektir. İstiklâl Marşı’nı hissederek okumak, bağımsızlığa sahip çıkmaktır. ‘’ ,  Ortaokul Müdürümüz C. Sahir Akçakoca:’’ Bayrağımız ve onun hürriyetini ebedileştiren İstiklâl Marşımız, milletimizin ruhunu ve tarihini yansıtan ölmez bir değerdir. İstiklâl Marşı’nı anlayabilmek için Mehmet Akif’i iyi bilmek gerekir. ‘’ diyerek konuşmalarına devam ettiler. Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Damla Çılkın Aktaş yaptı. Programa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İstiklâl Marşı’nın kabulü yarışmasında 2. olan Egemen Çivici’ nin kompozisyonunu okuması, 2, 3 ve 5. sınıf öğrencilerimizin solo şeklinde marşımızı okumasıyla devam etti. Programa günün anlam ve öneminin mesajını veren Hacivat ve Karagöz skeci damgasını vurdu. Program Türkçe dersi öğretmenimiz Meryem Uğurlu tarafından hazırlanan oratoryo ile sona erdi.

Milli şairimizi rahmetle anıyoruz ve büyük şairimizin ruhunun şad olmasını diliyoruz.