TED Kdz.Ereğli Koleji 12. ve 11. Sınıfı Öğrencilerinden Meslek Tercihinde Akran Rehberliği

TED Kdz.Ereğli Koleji Anasınıfı Öğrencilerimiz CUBETTO ile Kodlama Öğreniyor.
20 Şubat 2018
TED Kdz.Ereğli Koleji’nde “BTEC Dersleri” Uygulanmaya Devam Ediyor.
21 Şubat 2018
TED Kdz.Ereğli Koleji Anasınıfı Öğrencilerimiz CUBETTO ile Kodlama Öğreniyor.
20 Şubat 2018
TED Kdz.Ereğli Koleji’nde “BTEC Dersleri” Uygulanmaya Devam Ediyor.
21 Şubat 2018

Meslek Tercihinde Akran Rehberliği

Okulumuz son sınıf ve on birinci sınıf öğrencilerine yönelik uygulanan “Mesleki Rehberlik” çalışmalarında amacımız; öğrencilerimizin, kendilerini ve meslekleri yakından tanımaları ve kendilerine en uygun mesleği sağlıklı bir şekilde bularak kariyer planlamalarını lise sıralarından yapmaya başlamalarıdır. Mesleki rehberlik kapsamında yapılan çalışmalar sonrasında öğrencilerimizin, bu konularda düşünmelerini sağlamayı ve onlara hayatta bilinçli tercihler yapabilmeleri açısından farkındalıklarını geliştirmeyi hedefliyoruz.

Çalışmalarımızın akabinde çok güzel sonuçlar alıyoruz. Bugün de harika bir sonuç aldık. Okulumuz on ikinci sınıf öğrencilerinden Batuhan Akın, son sınıf öğrencisi olarak meslek tercihi süreci ve sürecin psikolojik boyutlarını konu alan bir yazı yazdı. Öğrencimiz yazısında; meslek tercih edecek olmanın yaşattığı duygusal durumlar, kendini tanımanın önemi ve yolları, doğru bilgiler edinmenin önemi gibi konulara değindi. Sonrasında yazısını tüm on birinci ve on ikinci sınıflarla paylaşarak konuyla ilgili kısa bir konuşma yaptı ve arkadaşlarını zaman zaman bu konularda birlikte düşünmeye davet etti. Öğrencimize, diğer arkadaşları açısından çok faydalı ve fark yaratacağını düşündüğümüz bu çalışması ve paylaşımından dolayı teşekkür ediyoruz.