TED Kdz. Ereğli Koleji Özel Lisesi “4. Liselerarası Edebiyat Çalıştayı”

TED Kdz.Ereğli Koleji’nde “SANATIN ÇOCUKÇASI”
30 Nisan 2018
TED Kdz.Ereğli Koleji Vakfı Özel İlkokulu Okçuluk Müsabalarında Başarılarına Bir Yenisini Daha Ekledi.
2 Mayıs 2018
TED Kdz.Ereğli Koleji’nde “SANATIN ÇOCUKÇASI”
30 Nisan 2018
2 Mayıs 2018

LİSELİ GENÇLERE TED KOLEJİNDEN EDEBİYAT ŞÖLENİ

TED Kdz. Ereğli Koleji Özel Lisesi Türk dili ve edebiyatı zümresi tarafından dördüncüsü düzenlenen “Liselerarası Edebiyat Çalıştayı” bu yıl da TED Zonguldak Koleji, Ereğli Fen Lisesi, Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi, Merkez Anadolu Lisesi, Doğa Koleji, Bahçehir Koleji  gibi farklı okullardan lise öğrencilerinin katılımıyla 27-28 Nisan 2018 tarihlerinde keyifli bir atmosferde gerçekleştirildi. Çalıştay Başkanı Yiğit Arda Baydemir  ve  Başkan Yardımcısı Damla Kopan’ın sunumunun ardından Ereğli Fen Lisesi öğrencisi Binnur Topaloğlu yönetiminde 10. sınıf öğrencimiz Doğa Tombuloğlu’nun eşliğinde İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Lise Müdürü Aysel Türkekul gençlerin edebiyat üzerine konuşmak amacıyla bir araya gelmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Edebiyatın hayatın her anında olduğuna vurgu yapan Türkekul;  aşkın ifadesinde, ayrılıkta, yalnızlıkta, yaşlanınca duygularımıza ortak olabilecek kaynağın edebiyat olduğunu ifade etti. Tüm öğrencilerin edebiyattan kopmamasını, hayatlarında her daim edebiyata yer vermelerini dileyerek konuşmasını tamamlayan Sayın Aysel Türkekul’un ardından Çalıştay Başkanı Yiğit Arda Baydemir süreçle ilgili bilgi verdi.

Çalıştayda ele alınan ve altı farklı oturumda incelenen eserler şunlardı:

Türk Edebiyatı Roman Oturumu: Kürk Mantolu Madonna, Sabahattin ALİ
Dünya Edebiyatı Roman Oturumu: Dönüşüm, Franz KAFKA
Fantastik Roman Oturumu: Harry Potter ve Felsefe Taşı, J.K.ROWLING
Şiir Oturumu: : Kimi Sevsem Sensin, Attila İLHAN
Tiyatro Oturumu: Cimri, MOLİERE
Sinemaya Uyarlanan Eser Oturumu: Fareler ve İnsanlar, John STEINBECK
Çalıştay’ın ilk günü tüm öğrenciler için planlanan oryantasyon etkinlikleriyle başladı. Önce bütün öğrencilerin bir arada olduğu oyunlar oynandı. Daha sonra öğrencilerin okumuş oldukları eserlere göre belirlenen komitelerinde tanışma etkinlikleri yapıldı. Ardından sınıflarına çıkıp eserlerle ilgili küçük bir ön çalışma yapan ve ertesi gün için planlamalarını paylaşan öğrencilerimiz 28 Nisan Cumartesi günü 9.30’da yeniden buluştu. İkinci gün komiteler içerisinde eserlerin içeriğine yönelik oyunlar oynandı, karakterler incelendi ve görüş paylaşımında bulunuldu. Öğle arasında 11. sınıf öğrencilerimizden bir vals gösterisi sunuldu ve birkaç oyun oynandı. Öğleden sonra komitelerde eserleri en iyi biçimde yansıtabilecek sunum, drama ya da dinleti gibi ürünler ortaya koymak üzere çalışıldı.

Çalıştayın son bölümünde tüm komiteler tarafından ayrı ayrı hazırlanan dramalar ve dinleti tüm öğrencilere sunuldu. Çalıştay Başkanı Yiğit Arda Baydemir, kapanış konuşmasında 2018-2019 yılı için bu görevi yardımcısı Damla Kopan’a devrederken kendisinden bir önceki başkan Sıla Sarıca’ya, okul yönetimine, danışman öğretmenlere, organizasyon görevlilerine, basın ekibine, tüm komitelerin başkan ve yardımcılarına da teşekkürlerini sundu. Çalıştay,  “29 Nisan Dünya Dans Günü”ne ithafen öğrencilerin organize ettiği müzik ve dans eşliğinde eğlence ile noktalandı.