TED Kdz.Ereğli Koleji PDR Birimi İle 12. Sınıf Öğrencilerimizin Üniversite Gezisi

TED Kdz.Ereğli Koleji Öğrencilerimizden Emin Batur AYAR Yüzmede Kendi Serisinde İl Birincisi
26 Şubat 2018
TED Kdz.Ereğli Koleji MiniTED ve Hazırlık Sınıflarımız ‘CLOTHES’ Temasına Ait Sözcükleri Oyunla Öğrendiler.
27 Şubat 2018
26 Şubat 2018
27 Şubat 2018

TED Kdz.Ereğli Koleji PDR Birimi tarafından 12. sınıf öğrencilerine yönelik, mesleki rehberlik kapsamında; öğrencilerimize 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönemi’nde Ankara Üniversite Gezisi düzenlemiştik. Bu gezinin öğrencilerimizin motivasyonları açısından çok anlamlı olduğunu gördükten hemen sonra ikinci gezimizi İstanbul olarak planladık. Amacımız; öğrencilerimizin üniversite ve bölümleri tanıması, üniversite sınavına hazırlık sürecinde motivasyonlarının artması ve meslek seçimlerinde bilinç düzeylerinin artmasıdır. Düzenlenen üniversite gezisi kapsamında SABANCI Üniversitesi, İTÜ VE KOÇ Üniversitesi ziyaret edilmiştir.

Sabancı Üniversitesi’nde okulun sistemi, burs içerikleri ve yönetmeliği ve okulun bölümleri ve sosyal olanakları ile ilgili bilgilendirme sunumu yapıldı, sonrasında kampüs turu yapılarak okulun birimleri gezildi. Ardından İstanbul Teknik Üniversitesi’ne geçilerek İTÜ Tanıtım Günleri’ne katılım sağlandı. Öğrencilerimiz merak ettikleri bölümleri üniversite hocalarıyla tanışarak ayrıntılı bilgi sahibi oldular ve kampüste zaman geçirme fırsatı buldular. Son olarak KOÇ Üniversitesi ziyaret edildi. Kampüs turundan sonra Anadolu Bursiyerleri Programı ile üniversitede okuyan iki öğrenci tarafından okulun tanıtım sunumu gerçekleştirildi, öğrencilerimiz sorularını sorarak üniversiteyi yakından tanıma fırsatı buldular.

Okullarının kapılarını bize açan üniversitelere tüm öğrencilerimiz adına teşekkür eder, öğrencilerimize de hayallerinin okullarını kazanmaları için başarılar dileriz