TED Kdz.Ereğli Koleji Vakfi Özel Lisesi 11.Sınıflar Kapadokya Kültür Gezisi

TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel İlkokulu Laboratuvar Dersi Sosyal Sorumluluk Projesi
4 Haziran 2018
TED Kdz.Ereğli Koleji Vakfı Özel İlkokulu 2.Sınıflarımızın Müze Gezisi
7 Haziran 2018
4 Haziran 2018
TED Kdz.Ereğli Koleji Vakfı Özel İlkokulu 2.Sınıflarımızın Müze Gezisi
7 Haziran 2018

TED Kdz Ereğli Koleji Vakfı Özel Lisesi Gezi Kulübü tarafından 2017-2018 öğretim yılı etkinlikleri çerçevesinde 11. sınıf öğrencilerinin katıldığı “Kapadokya Kültür Gezisi” gerçekleştirildi.

Gezi, Hacı Bektaş Türbesini ziyaretle başladı.  Daha sonra öğrenciler, rehber eşliğinde Çavuşini, Göreme Açıkhava Müzesi, Güvercinlik Vadisi, Uçhisar, Zelve Vadisi gezilerini gerçekleştirdikten sonra Avanos’ta çömlek atölyesinde çömlek yapımının sırlarını görerek ve yaparak öğrendiler.

Gezinin ikinci gününde  Ürgüp, Dervent Vadisi,  Narlıgöl Krater Gölü, Kaymaklı Yeraltı Şehri, Melendiz Çayının oluşturduğu Ihlara Vadisi gezisi ile programın Kapadokya bölümü tamamlandı. Dönüş yolunda son durak Tuz Gölü oldu.

“Güzel Atlar Ülkesi” anlamına gelen Kapadokya’yı ders kitaplarındaki teorik bilgilerden çıkarıp bölgenin büyüleyici güzelliklerini yerinde gören ve inceleyen  öğrenciler için bu gezi farklı bir deneyim oldu.