TED Kdz.Ereğli Koleji Vakfı Özel Okullarında Liderliğe İlk Adım

TED Kdz.Ereğli Koleji Öğrencileri Ankara’da Briç Milli Takım Seçmelerinde
9 Haziran 2018
TED Kdz.Ereğli Koleji Vakfı Özel Okulları 8. Sınıflar Uluslararası Başarıları Devam Ediyor
TED Kdz.Ereğli Koleji Öğrencileri Ankara’da Briç Milli Takım Seçmelerinde

Liderliğe İlk Adım
Okulumuzda bu yıl öğrencilerimizin talebi ve PDR Servisimizin desteğiyle kurulan kulüplerimizden; TED Business School, kulüp üyelerinin  ve tüm öğrencilerimizin mesleki farkındalıklarını artırmayı ve iş yaşamına hazırlamayı hedeflemektedir.  Bu kapsamda ilk etkinliğimiz olan iş yeri gezisini gerçekleştirdik.

Siemens, ABB, İTÜ ARI Teknokent Çekirdek ve Denizbank Genel merkezini ziyaret ettik.

Siemens ve ABB’de teknoloji ve robot üretim, test ve tamir merkezlerini  görme şansımız oldu. Öğrencilerimiz şirketlerdeki mühendis ve yöneticilerle tanıştılar. Sonrasında yöneticiler tarafından; Öğrencilerimize, şirketleri, meslekleri, yönetim becerileri, iş yaşamının geleceği ve iş yaşamında teknolojinin geleceği konularında sunumları oldu. İTÜ ARI 3’te Teknokent’in ilk adımı olan İtü Çekirdek’i ziyaret ederek yönetim ekibinden bir üye ve BigBang girişimcilik yarışmasında dereceye girerek, internet şirketi sahibi başarılı girişimcilerle tanışma fırsatımız oldu. Teknokent’lerde süreçlerin yurt içi ve yurt dışında işleyişleri ve devlet destekleri konusunda bilgi aldık. Girişimci olmak isteyen adayların geçtiği süreçler paylaşıldı. Sonrasında öğrencilerimiz girişimcilerle tanışarak şirketleri hakkında bilgi aldılar.

Denizbank Genel Müdürlük’te ise bankacılık sektörünün gelişim ve teknolojiye uyum süreçleri, bankalarda çalışmanın ayrıntıları konusunda bilgi alarak plaza gezisiyle ziyaretimiz son buldu.

Ziyaretlerimiz sırasında bize rehberlik eden, öğrencilerimizin tüm sorularını itinayla cevaplayan ve onların geleceği için ufuk açıcı bilgiler paylaşan tüm yönetici ve çalışanlara TED ailesi olarak teşekkür ediyoruz.