TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel Ortaokulu Öğrencileri “Okul Dışarıda Günü” Etkinliği

TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel Anasınıfı ve MiniTED  Öğrencileri “Okul Dışarıda Günü” Etkinliği
17 Mayıs 2018
TED Kdz.Ereğli Koleji Vakfı Özel İlkokulu 4. Sınıf Öğrencilerimizin ‘Quiz Show’ Etkinliği
18 Mayıs 2018
17 Mayıs 2018
18 Mayıs 2018

2012 yılından beri dünyanın birçok ülkesinde kutlanan “Okul Dışarıda Günü” bu yıl ilk defa Türkiye ‘de resmi olarak kutlandı. TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel Ortaokulu olarak biz de bu etkinliğe katılıp açık havada olmanın, oynamanın ve öğrenmenin çocuklar üzerindeki olumlu etkilerine destek olmak istedik. Ortaokul öğrencilerimizin yoğun ilgiyle katıldığı etkinliğimiz 12.30’da başlayıp 16.00’ ya kadar devam etti.  Etkinlik kapsamında öğrencilerimiz açık havada yemek yemenin keyfine vardılar. Gün boyu çeşitli oyunlar oynadılar. Spor aktiviteleriyle içlerindeki enerjileri doğaya aktardılar. Basketbol, voleybol, futbol oynayıp ata bindiler. Oyun parkurunda bulunan trambolin ise öğrencilerimizin gözdesi oldu.

Açık havada oynama ve öğrenim görmenin çocukların sağlığını iyileştirir, öğrenme ile arasındaki ilişkiyi güçlendirir ve çevreleriyle daha kuvvetli bağlar kurmalarını sağlar. Oyun oynamak yalnızca dayanıklılık, ekip çalışması ve yaratıcılık gibi kritik yaşam becerilerini geliştirmekle kalmaz, aynı zamanda çocukların çocukluklarından zevk almalarının merkezinde yer alır. Çünkü oyun, çocuğun en öncelikli uğraşıdır..

Bu etkinlik sayesinde çocuklarımızla doğanın huzur dolu dünyasında keyifli bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadık.