TED Kdz.Ereğli Kolejinde “Üniversite Tanıtım Fuarı” ve Meslekler Günü Etkinliği Gerçekleştirildi

TED Kdz.Ereğli Koleji 2.Sınıfların Laboratuvar Dersi Etkinliği
7 Mart 2018
TED Kdz.Ereğli Koleji İlkokulu’nda 8 Mart “Dünya Emekçi Kadınlar” Günü Kutlaması
8 Mart 2018
TED Kdz.Ereğli Koleji 2.Sınıfların Laboratuvar Dersi Etkinliği
7 Mart 2018
8 Mart 2018

Kdz.Ereğli İlçemizde tarihinde ilk kez “ÜNİVERSİTE TANITIM FUARI” düzenlendi.
TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel Lisesi PDR Birimi tarafından düzenlenen fuara Türkiye’nin dört bir yanından on altı üniversite ve kırka yakın tanıtım uzmanı katıldı. Fuara; Düzce Üniversitesi, TED Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi,  Sabancı Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Piri Reis Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, MEF Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi ve Kıbrıs Amerikan Üniversitesi katılım sağladılar. Fuarda tanıtım uzmanları stantlarında broşür, tanıtım kitapçıkları dağıtarak ve sunumlar yaparak öğrencilere üniversitelerini ve bölümleri tanıttılar.

TED Karadeniz Ereğli Koleji Lise Binası Avlusunda gerçekleşen fuara ilçemizden 6 lise katılım sağladı.  Kdz. Ereğli Fen Lisesi, Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi, Kdz. Ereğli İMKB Atatürk Anadolu Lisesi, Gülüç İbrahim İzmirli Anadolu Lisesi, Hatice Erdem Anadolu Denizcilik Lisesi öğrencilerinin de katılımıyla toplam 920 öğrenci fuara katılım sağladılar.  Üniversiteler ve bölümler hakkında bilgi aldılar. Öğrenciler üniversite temsilcileri ile tanışarak, üniversitelerin genel yapısı, imkânları, puanları ve bölümlerin içerikleri hakkında bilgi sahibi oldular.

Eş zamanlı olarak TED Kdz. Ereğli Koleji ve Hatice Erdem Anadolu Denizcilik Lisesi’ne yönelik gerçekleşen “Meslekler Günü” etkinliğinde de 16 farklı meslek alanından meslek uzmanları, TED Üniversitesi akademisyenlerini mesleklerini tanıtmak üzere TED Kdz. Ereğli Koleji Özel Lisesi’nde ağırlandı. Meslekler Günü’nde TED Üniversitesi akademisyenlerinden Mimarlık, Arş. Gör. Çağrım Koçer;  Bilgisayar Müh., Dr. Bilgin Avenoğlu; Makine Müh., Yrd. Doç. Dr. Kutluk Bilge Arıkan; Endüstri Müh., Yrd. Doç Dr. Çağrı Latifoğlu; Psikoloji, Yrd. Doç. Dr. Nevin Solak; Elektrik ve Elektronik Müh., Yrd. Doç. Dr. Tolga İnan; Ekonomi, İktisat ve Matematik, Dr. Engin Özkan; Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik ve Sosyoloji, Yrd. Doç. Dr. Abdullah Umut Parmaksız tarafından tanıtıldı. Piri Reis Üniversitesi’nden Alp Kenanoğlu Meslekler Günü’nde Kdz.Ereğli ve Zonguldak’ta mesleklerini icra eden, alanlarında başarılı olan konuşmacılar da vardı. İç mimarlığı anlatmak için Gizem Duysak, Tıp, Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Orhan Ayar; Avukatlığı, Rüştü Turhan; İşletme, Gülcan Özçelik; Eczacılık, Çağla Kızmaz, Yaşar Çaygenç; Uluslararası İlişkiler, Pınar Elmas Adalı “Meslekler Günü” etkinliğine katıldılar.

Üniversite Tanıtım Fuarı ve Meslekler Günü etkinlikleri düzenlenirken öğrencilerin fuarda edindikleri deneyimler ve bilgiler ile kendilerine mesleki alanda yol haritası belirlerken, daha güçlü adımlar atmaları amaçlandı ve katımcı lise öğrencileri, öğretmenleri ve idarecileri,  ilçemizde ilk kez düzenlenen bu fuar için TED KDZ Ereğli Koleji’ne teşekkürlerini sundular.