Women in Science

Ortaokul 5. sınıf öğrencilerimiz, Türkçe derslerinde Atatürk’ e olan sevgi ve özlemlerini dile getirdiler.
10 Kasım 2021
What’s my word?
12 Kasım 2021
10 Kasım 2021
What’s my word?
12 Kasım 2021

TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel Lisesi 9. sınıf öğrencilerimiz Fizik dersinde öğretmenleri Cemre Tomaç ile birlikte bilim insanlarının hayatlarını yakından öğrenme fırsatı elde ettiler. Tarih boyunca bilim dünyasında kadınların kazandıkları ivmelerden bahsettiler ve bu alanlarda yapılan çalışmaları örneklendirdiler. Kadınların bilimdeki yeri ve önemini daha yakından kavramak için “Women in Science” ve “Women in STEM” alanında animasyon belgeseli izlediler. İzledikleri belgesellerin ardından tarihe yön veren ve çalışmalarıyla Nobel ödülleri kazanmış olan bilim dünyasındaki kadınlar hakkında bilgi sahibi oldular.

#eğitimdeğiştirir
#ted