YAŞASIN 23 NİSAN!

TED Kdz.Ereğli Koleji Özel İlkokulu  3.Sınıf Öğrencilerimizin ‘’Geleceğim Ağaç’’ Projesi
24 Nisan 2018
TED Kdz Ereğli Koleji Vakfı Özel Lisesi’nde “Who wants to be a Millionaire Yarışması
25 Nisan 2018
24 Nisan 2018
25 Nisan 2018

Bayramlar, ulusça kutladığımız coşkulu günlerdir. Birlik beraberliğin, dayanışmanın yaşandığı özel günlerdir. Bugün de öyle! 23 Nisan Çocuk Bayramı, sözün bizde olduğu gündür. Kürsülerden yükselen seslerimiz, geleceğin temelini oluşturuyor. TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel Okulu olarak çocuklarımızın bu özel gününü, düzenlediğimiz çeşitli etkinliklerle gün boyunca kutladık.

Program başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, çağdaşlığın öncüsü M. Kemal Atatürk olmak üzere ulusal bağımsızlığımızın kazanılmasında emeği geçen tüm kahramanlarımız ve aziz şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunup bitiminde İstiklal Marşı’mızı coşkulu bir şekilde hep birlikte okuduk.

Şenliğin açılışında konuşma yapan TED Kdz.Ereğli Koleji İlkokulu Müdürü Funda MAKAS , Dünyanın başka hiçbir ülkesinde çocuklara özel bir bayramın olmadığını söyleyerek, “ Yüce Önder  Atatürk, ülkenin gelişip yükselmesinin yegane yolunun ülke çocuklarının iyi yetiştirilmesinden geçtiğine inanırdı.23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla egemenlik  halka geçmiş, demokratik yönetimin temelleri atılmıştır. Atatürk bugünü geleceğin büyüğü olan çocuklara armağan etmiştir. İşte bu temelleri daha da güçlendirecek olan sizlersiniz. Hepinizin gelecekte ülkemizin demokrasi neferleri olacağınıza inancımız tamdır. Gününüz kutlu olsun.” dedi.

TED Kdz.Ereğli Koleji Ortaokulu Müdürü Sahir AKÇAKOCA , “Yine Türkiye Cumhuriyeti ve bizler için büyük bir güne ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Doksan sekiz yıl önce bugün Türkiye Cumhuriyetinin temellerini atan, ilk milli meclis olan ve Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında büyük rol oynayan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı gündür bugün.23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır. Atatürk 23 Nisan gününü, bayram yapalım diye çocuklarımıza armağan etmiştir. Bu yönüyle de dünya ölçeğinde eşsiz bir lider olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu bayram dünyada var olan tek çocuk bayramıdır.” dedi

Sabah yapılan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmasını sınıf öğretmenimiz Raziye Solgun ACAR yaptı. Programda öğrencilerimiz büyük bir coşkuyla şiirlerini ve şarkılarını neşe içinde seslendirdiler.

Programın bitiminde okulumuzun “Bando Takımı” eşliğinde kortej yürüyüşü yaparak içlerindeki bayram sevincini doyasıya yaşadılar.

Ana sınıflarımızdan başlayarak tüm sınıflarımız bahçede toplanarak mangal partisine katıldılar. Öğle yemeğimizden sonra okulumuzun jimnastik ve dans grupları gösterilerini arkadaşlarına sundular.

Sonrasında şenlik alanına geçen öğrencilerimiz kendileri için ayrılan parkurlarda oyunlarını oynadılar. Güzel havanın da katkısıyla öğrencilerimiz doyasıya eğlenerek çocuk olmanın keyfini çıkardılar.

Atatürk’ün bugünün küçükleri yarının büyüklerine armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.