Yeni Koronavirüs (Covid-19) Salgını hk. bilgilendirme

Tam Eğitim Bursu Sınav Sonuçları Açıklandı.
13 Mart 2020
Okullarımız Uzaktan Eğitime Başladı !
24 Mart 2020
Tam Eğitim Bursu Sınav Sonuçları Açıklandı.
13 Mart 2020
Okullarımız Uzaktan Eğitime Başladı !
24 Mart 2020

Sayın Velimiz,

Yeni Koronavirüs (Covid-19)’ün küresel etkisi hızlı bir biçimde değişmekte ve dünyanın birçok ülkesinde tanı ve sayılarda sürekli artış gözlemlenmektedir.

Bilindiği üzere 16-20 Mart 2020 tarihleri ara tatil olarak, 23-27 Mart 2020 tarihleri de evde uzaktan eğitim haftası olarak planlanmıştır. Bu süreç içerisinde TED Okulları olarak öğrencilerimizin akademik programlardan geri kalmaması için aşağıda belirtilen uygulamalarla sürecin sağlıklı bir şekilde devamının sağlanması hedeflenmiştir. Buna göre:

• Zümre öğretmenleri tarafından hazırlanan etkinlik, çalışma yaprakları ve materyaller 16 Mart 2020 tarihinden itibaren K12NET/Okul Bilgi Portalında yayınlanacaktır.
  • Bu süreçte  23-27 Mart 2020 tarihleri arasında akademik program “uzaktan eğitim” anlatımı olarak yürütülecektir. MEB’in eğitim sitesi olan EBA’dan  da öğrenci ve velilerimiz yararlanabilecektir.
  • Eğitim öğretime ara verildiği günlerde veli ve öğrencilerimizin K12NET/Okul Bilgi Portalımızı takip etmesi ve öğrencilerimizin çalışmalarını evde sürdürebilmeleri amacıyla ders araç ve gereçlerini bugün itibarıyla eve götürmeleri gerekmektedir.
  • Eğitim öğretime ara verildiği günlerde virüs ile ilgili alınacak tedbirler konusunda Sağlık Bakanlığı ve Okul Sağlık Merkezimiz tarafından hazırlanan, tüm veli, öğretmen ve çalışanlarımıza duyurulan esaslar çerçevesinde hareket edilmesine özen gösterilmesi, sürecin kontrolü açısından çok önemlidir.
  • Öğrencilerimizin zorunlu haller dışında yurt dışına çıkışlarının iptal edilmesi gerekmektedir. Zorunlu hallerde çıkış gerekçesinin ve seyahat güzergâhlarının mutlaka Okul Müdürlüğüne iletilmesi gerekmektedir. Yurt dışı seyahatleri nedeni ile yaşanabilecek olası sağlık sorunlarının en az 14 günlük akademik kayba yol açacağı düşünüldüğünden tüm velilerimizin bu bilinçle hareket etmelerinin sürecin kontrolüne büyük katkı sağlayacağı açıktır.
  • Okullarda eğitim-öğretime ara verilmesi nedeniyle akademik takvimimizde belirlenen sınavlar MEB’den gelecek bilgiler doğrultusunda uygun olan haftalarda uygulanmak üzere yeniden planlanacak ve “K12NET/Okul Bilgi Portalından” duyurulacaktır.
  • TED Okulları olarak süreçle ilgili sizlerin bilgilendirilmesine devam edilecektir.

Saygılarımızla,

Türk Eğitim Derneği