TED Kdz.Ereğli Koleji Vakfı Özel Okulları 50.Yıl Coşkusu

TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİNDE 50.YIL COŞKUSU

Okulumuzun kuruluşunun 50. yılı etkinlikleri kapsamında 12 Mayıs 2018 Cumartesi akşamı, lise binasında, görkemli bir resepsiyon düzenlendi.

Resepsiyon, okulun tarihini yansıtan resim ve fotoğraf sergisinin açılışıyla başladı. Resepsiyona, Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Bülent Ecevit Üniversitesi Dekanı Prof. Dr.  Ali Azar, TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Kurucu Temsilcisi ve Türk Eğitim Derneği Genel Müdür Yardımcısı Ali Şener, Zonguldak Baro Başkanı Özel Eroğlu ve Ticaret Odası Başkanı Aslan Keleş katıldılar.

Ayrıca okulumuzun ilk kurucularından Nejat Bakırcı’nın oğlu Sinan Bakırcı, Oğuz Tınaz’ın oğlu Selçuk Tınaz ve Reşat Özdamar’ın torunu Reşat Ersel Özdamar konuk olarak yer aldılar.

İlkokulun kurucu müdürü Duygu Büyüktaşkın,  1987’deki 2. doğuşta yer alan eğitim gönüllüleri Halil Posbıyık, Uğur Emiroğlu, İbrahim Kayhan, Orhan Alan, Serdar Bakkaloğlu, Av. Kaan Fidan, Gülşin Yöney, Ayşen Yetkili ve okulun 50 yıllık geçmişinde emeği geçmiş okul müdürleri Sedat Sönmez, Ayşe Güngör, Zuhal Duysak, Belgin Önal, Selim Aslankaya, Pınar Çöklü, Nilay Hanlıoğlu, Devrim Köktuğ ile vakıf üyelerinin, yöneticilerin, öğretmenlerin ve velilerin katıldığı resepsiyon tarihi bir buluşmaya sahne oldu.

Program, “50.Yıl Meşalesi”nin bu yıl içinde sportif alanda Türkiye dereceleri almış üç öğrenci tarafından yakılmasıyla başladı. Açılış öncesi 11.sınıf öğrencileri halk oyunları eğitmeni İlter Yüzgeç’in rehberliğinde zeybek gösterisini sergilediler. Bu gösteriyi açılış, saygı duruşu ve ardından müzik öğretmeni Nihan Çöklü yönetiminde TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel Okulları Armoni Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunması takip etti.

Genel Koordinatör Ramazan Yıldırım, resepsiyonun açılış konuşmasında Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşu Türk Eğitim Derneğinin 90 yıldır Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkan nesiller yetiştirmek için çalıştığını belirtti. TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel Okullarının başarılarla dolu geçmişiyle;  mezunları, öğrencileri, öğretmenleri ve tüm çalışanlarıyla haklı bir gururu yaşadığını ifade etti.

Türk Eğitim Derneği adına TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Kurucu Temsilcisi ve Türk Eğitim Derneği Genel Müdür Yardımcısı Ali Şener de konuşmasında Türk Eğitim Derneğine bağlı kurumların, 38 okul, 1 üniversite, öğrenci yurtları, senfoni orkestrası, mezun dernekleri ve spor kulüpleri ile ülke içine hızla yayıldığını vurguladı.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da konuşmasında okulumuzun 50. yılını kutladı. Çocuklarının da bu okuldan mezun olduklarını vurgulayan Uysal, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Öğretmenler adına konuşmayı, 1987-2007 yılları arasında okulumuzda Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni ve Türkçe Sosyal Bölüm Başkanı olarak görev yapmış olan Necdet Öztürk yaptı. Necdet Öztürk okulumuzda çalışıp emek vermiş olmaktan duyduğu gururu ifade etti. TED’li olmanın ayrıcalığını vurguladı.

Okulumuzda öğrenimini tamamlamış “ 1 numaralı” öğrencilerimizden Cüneyt Onat öğrenciler adına gerçekleştirdiği konuşmasında öğrencilik anılarını aktarırken, TED kimliğinin kazandırdığı aidiyet duygusuna ve TED’li olmanın ayrıcalığına değindi.

Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ise konuşmasında Türk Eğitim Derneği Okullarının yetiştirdiği değerleri, Türk eğitim sistemine katkılarını belirtti.

Ardından, müzik öğretmenleri Nihan Çöklü, Berat Devrim, Yiğitcan Duman ve Özlem İnce’nin çalıştırdığı 42 kişilik senfonik okul orkestramızın konseri başladı ve ilgi ile dinlendi.

Resepsiyon, TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel Okullarının 50 yıllık geçmişinde emeği olan vakıf üyeleri, yönetici, öğretmenleri ve çalışanlarına plaketlerinin takdim edilmesiyle devam etti. Plaketlerin sahiplerine takdiminin ardından sahnelenen ve öğretmenimiz Ayşe İlhan rehberliğinde 14 çiftten oluşan 11. sınıf öğrencilerimizin hazırladığı vals gösterisi izleyenlerden büyüledi. Valsi yine Ayşe İlhan’ın hazırladığı 8,9 ve 10. sınıf öğrencilerimizden kurulu Artvin yöresi halk oyunları ekibi takip etti.

Okulumuzu liselerarası müzik yarışmasında temsil eden, müzik öğretmenimiz Berat Devrim’in çalıştırdığı orkestramızın konseri ile sonlanan etkinlik, okulumuzda çalışmakta olan tüm yönetici, öğretmen ve personelin hep birlikte söylediği 50.Yıl Marşı’yla gurur, coşku ve ışık gösterileriyle renklenen görsel bir şölene dönüştü. 50. Yıl Resepsiyonu kokteyl ile noktalandı.

Resepsiyona,

TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu,

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş,

AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar,

TED Kdz.Ereğli Kolejinin müdürlerinden Gülsüm Kılıçcıoğlu,

TED Kdz.Ereğli Kolejinin yöneticilerinden Cengiz Atsan

50.yıl kutlama mesajlarını ilettiler.

Ayrıca gönderdikleri çelenklerle; TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ,Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, vakıf başkanlarımızdan Celal Bozkuş, vakıf üyelerimizden Sinan Selçuk Börekçi, Erol Çivici, TED Rönesans Koleji ve Artem Tesis Yönetimi ve Hizmetleri A.Ş. okulumuzu onurlandırmışlardır. Kendilerine teşekkür ediyoruz.