Arkadaşlık Konulu Veli Atölyemiz

TED Kdz.Ereğli Koleji’nde Seçim Heyecanı
8 Kasım 2017
Büyük Önder ATATÜRK’ü Sonsuzluğa Uğurladığımız 79. Yıldönümünde Özlemde Andık.
11 Kasım 2017
TED Kdz.Ereğli Koleji’nde Seçim Heyecanı
8 Kasım 2017
Büyük Önder ATATÜRK’ü Sonsuzluğa Uğurladığımız 79. Yıldönümünde Özlemde Andık.
11 Kasım 2017

Velilerimiz İle “Arkadaşlık” Konulu Eğitim Atölyemizi Gerçekleştirdik

İnsanlar her gün farklı durumlarla karşılaşır, düşünür, fikir belirtir, karar alır ve harekete geçer. Bireyin hayatını nasıl yaşayacağı, seçimlerinde ve karar almada nasıl davranacağını belirlemesi ve aklına gelen soruların cevaplarını doğru verebilmesi için kendi değerlerini açıklığa kavuşturması gerekir. Değerlerini açıklığa kavuşturmuş kişilerin karar alma sürecinde daha hızlı oldukları, kendileri için doğru kararlar aldıkları ve iç disiplinleri gelişmiş kişiler olduğu görülmüştür. Bu nedenle öğrencilere kendi değerlerinin farkına varmaları için yardımda bulunulmalıdır. TED Kdz. Ereğli Koleji olarak, öğrencilerimizi belirli bir bilgi potansiyeline ulaştırmanın yanı sıra çağdaş ve etik değerlere sahip bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz.

PDR Birimi olarak değerlerin benimsenmesinde okul aile işbirliğini önemsediğimiz için     30 Ekim Pazartesi 1/A sınıfı, 31 Ekim Salı 1/B sınıfı, 2 Kasım Perşembe 1/C sınıfı velilerimizle değerler eğitimi konularından biri olan “Arkadaşlık” konusunu ele aldık. Arkadaşlığın anlamından, öneminden, arkadaşlık değerine sahip kişilerin özelliklerinden ve arkadaşlık değerini kazandırmak için yapabileceklerimizden konuştuk.

Katılım gösteren tüm velilerimize teşekkür ederiz.