TED Kdz.Ereğli Koleji’nde Seçim Heyecanı

Arkadaşlık Konulu Veli Atölyemiz
8 Kasım 2017

TED Kdz.Ereğli Koleji’nde Seçim Heyecanı

Cumhuriyetimizin önemli kazanımlarından olan ‘Seçme ve Seçilme Hakkı’nın önemini yaşayarak öğretmek, vatandaşlık görevlerini her koşulda yerine getirmeyi sağlamak amacıyla 02.11.2017 Perşembe günü okulumuzda heyecanlı ve güzel bir seçim gerçekleşti.

Ülkemizde yapılan genel seçimlerin kural ve yönetmeliklerine uygun olarak tasarlanan “Okul Meclis Seçimi” öğrencilerin yüksek katılımıyla tamamlandı. Öğrencilerimiz Seçme ve Seçilme Hakkı’nın önem ve ciddiyetini anlamış, bu süreçte başkan ve başkan yardımcısı adaylarını yürekten desteklemişlerdir.

Okulumuzda başkan ortaokul adayları arasından, başkan yardımcısı ise ilkokul adaylarımız arasından seçilmektedir.

Katılımın oldukça yüksek olduğu seçim sonucunda, okul başkanımız 6/A sınıfından Mehmet KELEŞ %25 oy çoğunluğuyla, 3/B sınıfından Sena GÜDÜL de %25 oy çoğunluğuyla okul başkan yardımcımız olarak seçilmiştir.

Tüm Adaylarımızı yürekten kutluyor, nice güzel, barışçıl ve adaletli seçim atmosferi yaşamayı ve yaşatmayı diliyoruz.