Dil Bayramını etkinliklerle kutladık.

23 Eylül Sonbahar Ekinoksunu okulumuzda 7.sınıf öğrencilerimizle yaptığımız etkinliklerle kutladık.
23 Eylül 2021
5. sınıf velilerimizle gerçekleştirdiğimiz “Veli Bilgilendirme Toplantısı”nı okulumuzun bahçesinde yaptık.
27 Eylül 2021
23 Eylül 2021
27 Eylül 2021

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla 1932’de düzenlenen Birinci Dil Kurultayı’nın açılış günü 26 Eylül, her yıl ‘’ Dil Bayramı’’ olarak kutlanıyor.

TED Kdz. Ereğli Koleji Ortaokulu olarak Ata’mızın ‘’Ülkesini, yüksek istiklalini korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır.’’ düşüncesinden yola çıkarak 5,6 ve 7.sınıf öğrencilerimiz hazırladığımız kartlara Türk dilinin önemini dile getiren sloganlar yazdılar. Bu sloganlarla kitap ayracı hazırlayan öğrencilerimiz, Türk Dil Bayramımızı kutladılar.

#eğitimdeğiştirir
#ted